Сензациите в пресата: Швейцарец иска да стане национал чрез Левски

Сензациите в пресата: Швейцарец иска да стане национал чрез Левски

Novsport

25-08-2018, 08:08

Най-интересните теми в българския печат днес, 24 август:

„24 часа”: Швейцарец иска да стане национал чрез Левски

Влизане в националния отбор на Швейцария чрез добри игри за Левски е мечтата на 27-годишния полузащитник Давиде Мариани. Това става ясно от материал на „Нойе Цюрхер цайтунг" за един от футболистите в лятната селекция на „сините". Мариани пристигна на „Герена", след като изтече договорът му с швейцарския елитен, Лугано. 

„За първи път ще играя в отбор, който се бори за титлата", казва халфът. Мариани е уверен, че трансферът в Левски е голяма крачка напред в кариерата му и идва в най-добрата футболна възраст. Пред „Нойе Цюрхер цайтунг" швейцарецът хвали темпото при преминаване от защита в нападение в България, обявявайки, че то е по-бързо от това в родината му. 

„Тема спорт”: Ндонгала отказа да тренира, Ботев се чуди как да го махне

Крилото Дуде Ндонгала отново не взе участие в тренировъчния процес на Ботев Пловдив. Той е изпратил есемес, в който е информирал клуба, че няма да участва в заниманията. Причината, която е изтъкнал била, че има среща със своя мениджър. Вчера от Ботев чакаха агента на своенравния футболист, за да разговарят относно разтрогването на договора му. Преди няколко седмици отново с есемес Ндонгала поиска да си замине за Франция и след като му бе отказано, се "контузи" часове преди мача с Берое. При това положение Дуде със сигурност няма да е част от Ботев. В момента ръководството на канарчетата умува как да махне играча, като се обсъжда дисциплинарното му уволнение.

Вчера очаквано Ндонгала не попадна в групата за гостуването на Витоша Бистрица. Сред 18-те обаче се завърна нападателят Стивън Петков. 

„Меридиан мач”: Бой във Вихрен преди дербито

Жесток скандал трябваше да потушава ръководството на Вихрен преди дербито с Беласица днес. Играчите са се хванали за гушите след загубата 1:3 от Пирин (Разлог) у дома. Футболистите са се разделили на два лагера. Едните обвинявали другите, че не са се напъвали много, за да се стигне до този конфузен резултат. Вторите обаче не им останали длъжни и тръгнали да пазят честта си с юмруци. Днес ще стане ясно дали ръководството е успяло да тушира напрежението. Вихрен направи звездна селекция с Борислав Хазуров, Илиян Мицански, Даниел Златков и Еньо Кръстовчев, но досега има само една победа и две загуби.

Източник: Novsport

Последни новини