Сензациите в пресата: „Хищникът” надъхва ЦСКА преди мача с Монтана

Сензациите в пресата: „Хищникът” надъхва ЦСКА преди мача с Монтана

Novsport

25-09-2018, 09:29

Най-интересните теми в родния печат днес, 25 септември:

„Тема спорт”: „Хищникът” надъхва ЦСКА преди мача с Монтана 

Футболистите на ЦСКА разпуснаха с киновечер преди двубоя с Монтана. В неделя армейците изгледаха прожекцията на екшъна "Хищникът". Двучасовата продукция е четвърта част от едноименната поредица. Първият филм от нея излиза през 1987 г. Играчите на ЦСКА изкараха 5-дневен лагер в Монтана, като те са в града още от петък. В събота червените победиха Ботев Враца с 2:0 на "Огоста", а днес им предстои втори мач на този стадион. Футболистите си направиха няколко разходки в Монтана между двете срещи. Армейците останаха доволни от предоставените условия, като ръководството на Монтана даде и съгласието си съперникът за Купата да тренира на "Огоста".

„Тема спорт”: Бюджетът на Атлетик Куклен е едва 130 хил.лева на година

Президентът на Атлетик Ердуан Мехмед, който е и общински съветник, заяви, че за клуба е истинска чест да посрещне Левски. "Ние сме реалисти, не мечтаем много, но е изключителна гордост да играем срещу такъв гранд. Преди време също достигнахме до тази фаза за Купата на България, но тогава ни се падна Банско (б.р. - Куклен пада с 0:6). Тази година имахме късмет на жребия, защото ще играем срещу Левски. Отборът е мотивиран, всички чакат с нетърпение мача. Това е огромен престиж за нас, момчетата го чакат с нетърпение. Годишният ни бюджет е в порядъка на 130 000-150 000 лева, в тази рамка се движим, при положение че с него издържаме и четири детски отбора. Вече трета година сме в тази дивизия. Това е историческо за клуба, а той е създаден през 1927 година. Преди два сезона играхме бараж срещу Любимец, след като бяхме първи в А Областна група, и ги победихме с 4:0. В предишните два сезона сме пети в Югоизточната Трета лига, което е отличен атестат. Направихме много подобрения в базата. Може да звучи като самохвалство, но за стандартите и нивото, на което играем, имаме една от най-хубавите бази. В нея ще се инвестира още. Ще има допълнителни тренировъчни игрища и се надявам в скоро време да ги реализираме. Името на клуба е малко загадка. Със сигурност идва от атлет. Приказките за баските от Атлетик Билбао идват по-късно. Нашите фенове са много екзалтирани и подкрепят много отбора. футболистите, когато почувстват това, играят с душа, сърце и себераздаване. Оттам е асоциацията с баските", каза Мехмед.

„Меридиан мач”: Етър атакува Купата без 4 аса

Етър гостува на Литекс за Купата с категоричното намерение да продължи напред. Двата тима често играят помежду си в приятелски срещи, но този мач е различен, увериха от клуба. „Познаваме се добре, бил съм там и знам амбициите им, въпреки че сега са във Втора лига. Уважавам всички, с които съм работил, но този мач е различен. За разлика от контролите сега очаквам здрав мач, в който отиваме да бием. Искаме да продължим напред в турнира", коментира главният мениджър на етърци Красимир Балъков.

Със сигурност той ще даде почивка на някои от основните си играчи. В групата за мача няма да са Георги Сърмов, Иван Скерлев, Велко Батрович и Христо Иванов, като ще се даде шанс на футболисти, които по-рядко влизат в игра. „Нормално е да има промени в състава, но не отписваме мача и отиваме за победа", заяви Красимир Балъков.

Очаква се Литекс да излезе в пълен състав срещу Етър, а в тима на „оранжевите" няма съществени проблеми с контузии и наказания.

Източник: Novsport

Последни новини