СЕНЗАЦИЯ: Хубчев изгони Божинов от Левски!

СЕНЗАЦИЯ: Хубчев изгони Божинов от Левски!

Novsport

09-06-2019, 15:43

Валери Божинов напусна Левски за втори път, след като днес стана ясно, че е освободен от новия треньор на тима Петър Хубчев.

33-годишният нападател акостира на „Герена“ през зимата, когато пристигна от Ботев (Враца), като записа девет мача, в които вкара два гола за „сините“.

Преди това Божинов игра за тях отново само за няколко месеца, в периода 2013-2014 година, а сега е научил за освобождаването си след разговор с Хубчев и изпълнителния директор Павел Колев. 

Срещата между тримата се състоя в неделния следобед в офисите на "Тодорини кукли". 

Така нападателят, който с попадението си срещу Етър класира „сините“ за Лига Европа, няма да може да играе в евротурнирите.

От днес бившият играч на Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг (Лисабон) и Партизан е свободен агент. 

"Тъжно ми е, че напускам Левски. Не ми е приятно, няма какво да крия. Имах голямо желание да помогна на отбора и да се докажа на Петър Хубчев. Чувствах се длъжник на клуба, след като се контузих тази пролет и пропуснах доста от мачовете. Именно поради това много се зарадвах, че успях да се разпиша срещу Етър и да помогна на тима да се класира в евротурнирите, където му е мястото. Благодаря на Павел Колев, че ме доведе, както и на Хубчев за искреността, че не у влизам в плановете", коментира Божинов пред Спортал. 

"Нямам против никой. Треньорът има своите виждания и планове. Щом не му влизам в плановете, няма да бъда пречка на Левски. Искам да благодаря на любовта на феновете, която ми беше демонстрирана тази пролет, а и не само. Извинявам им се, че не им донесохме повече радост. Вярвам и се надявам, че скоро ще дойдат по-добри дни за Левски. Дано скоро тимът стане шампион. Най-вече заради феновете, които са най-добрите в България. Това го разбрах още в първия ми престой, когато станах част от 100-годишнината на клуба. Нощ, която няма да забравя никога. Тогва Левски влезе в сърцето ми. Пожелавам на "сините" фенове да имат много такива вечери, ще им стискам палци, където и да съм", допълни нападателят.

Източник: Novsport

Последни новини