Сенцациите в пресата: Марк Бата приключва с родното съдийство

Сенцациите в пресата: Марк Бата приключва с родното съдийство

Novsport

17-10-2018, 08:18

Сензациите в пресата днес, сряда, 17.10.2018 година:

"Планета Спорт": Марк Бата приключва с родното съдийство

Дните на Марк Бата като надзорник на УЕФА над българските футболни съдии и съветник на Боби Михайлов са преброени. Бившият френски рефер бе нает от БФС преди повече от 2 години, но работата му у нас не доведе до позитивен резултат в родното съдийство.

Шефовете на клубове и дори членове на Изпълкома на футболната централа се надпреварваха да го критикуват. Договорът на Марк Бата изтича в края на 2018 година и няма да бъде подновен. На практика той от няколко месеца не изпълнява пряко задълженията си. Няма го по стадионите, а вече не дава и пресконференции, на които да обяснява поредните гафове на съдиите ни.

В четвъртък ще бъдат обявени нарядите за предстоящия кръг в Първа лига. Най-голям интерес предизвиква назначението за мача Лудогорец - Левски. Съботният сблъсък най-вероятно ще бъде поверен на пловдивчанина Георги Кабаков.

"Планета Спорт": Стоянович получава двама нови през януари

Треньорът на Левски Славиша Стоянович е получил уверението на клуба, че ще може да привлече поне двама нови футболисти по време на зимната пауза. Сърбинът със словенски паспорт вече е провел среща с шефовете относно януарската селекция. В интервю за сръбски вестник той обяви, че е дал изискванията си за подсилване на тима. Специалистът посочи, че в момента разполага с голяма бройка играчи, но иска тя да се увеличи и към нея да бъде добавена класа, за да може отборът да се бори за титлата. В момента Левски е лидер в класирането, като има аванс от 2 точки пред втория Лудогорец и 3 пред ЦСКА.

Основната задача пред шефовете е да осигурят класен централен нападател. В момента Левски има петима такива - Станислав Костов, Илия Димитров, Сержиу Буш, Ривалдиньо и Луан Виана. От тях на ниво се представя само първият. Благоевградчанинът има 8 гола в 11 шампионатни мача. Той дели върха в листата на стрелците с Клаудиу Кешерю. Младокът Димитров, който има 1 гол - за 1:0 над Ботев в Пловдив, в момента лекува контузия. Същото е положението и с Буш и Ривалдиньо - те се възстановяват от контузии, но за разлика от юношата на клуба все още не са успели да реализират в Първа лига. Виана пък пристигна преди повече от месец, но не е в добра физическа форма и не е направил официален дебют.

"Меридин Мач": Гаджев предпочел Бере пред пачки

Владимир Гаджев е отхвърлил примамлива оферта от чужбина, която щяла да му напълни джобовете, за да приеме предложението от Берое. Халфът бе привлечен през миналата седмица от „зепените“, а във вторник вкара първото си попадение за тях в контролата с Миньор (Раднево), която се проведе при закрити врати. Срещата завърши 1:1. 

„Целите на Берое и моите лични са еднакви. Затова и избрах да подпиша договор с този клуб", разкри Гаджев пред БНР. 

„Имаше възможности и за чужбина, но предпочетох да избера клуб,  чийто цели са сериозни от възможността да спечепя малко повече пари", каза още той.

"Меридиан Мач": Локо (Сф) запали скандал в Япония

Мемориалният комплекс на мира в японския град Хирошима, посветен на жертвите от атомната бомба, хвърлена над града, осъмна надраскан с черен спрей и надписа на български език „Локо София”. Този надпис, както и друг с годината 2018-а, са изтипосани на три места върху оградата на Мемориала и една от пейките.

Пазачът на комплекса е заявил, че е открил надписите на 15 октомври сутринта, а полицията вече е започнала издирване на заподозрени за деянието. Според японските медии надписът върху оградата лесно е бил заличен, но останалите, които са с големина 40/30 см, ще изискат повече време за изтриването им. Предвид факта, че „Локо София“ е написано на български език, със сигурност това е действие на фенове на столичните железничари.

Бомбаридовките над Хирошима и Нагасаки са едно от най-кървавите събитията в историята на човечеството.

Източник: Novsport

Последни новини