Септември и Верея откриват последния редовен кръг

Септември и Верея откриват последния редовен кръг

Novsport

16-03-2018, 08:35

 Днес отборите на Септември и Верея ще дадат тон за последния кръг 26-и от редовния сезон в Първа професионална лига. Мачът няма да бъде от ключово значение за двата тима. Домакините със сигурност ще останат във втората осмица, но към момента са с доста добри показатели и няма нужда да се притесняват за оцеляването си в елита, освен ако не изпаднат в кякаква сериозна криза. Старозагорци пък вече си гарантираха, че ще играят в плейофите в първата шестица.

Въпреки това всеки от двата тима ще иска да прибави нови три точки в актива си, за да завърши позитивно редовния сезон. В първия и единствен мач между двата тима в елита до момента софиянци постигнаха успех с 1:0 в гостуването си в Стара Загора. Сега играчите на Верея са настървени за реванш, но визитата им в столицата със сигурност няма да бъде особено лека.

Септември може да разчита на най-доброто, с което разполага. Треньорът Николай Митов няма проблеми с контузени или наказани играчи. Очаква се той да пусне в игра Галев на вратата и Дяков, Елтон, Добрев и Луис в защита. Пред тях дефанзивни халфове ще бъдат Сандански и Иванов, а Галчев ще действа като плеймейкър. Гади и Тилев ще оперират на двете крила, а атаката ще води Тошев.

В същото време Верея пристига без контузените Андонов и Вълчев. Треньорът Благомир Митрев се очаква да заложи в този мач на Цинцарски под рамката, а пред него защитният вал ще е съставен от Илиев, Мунин, Минев и Сюлеймани. Елиаш и Ндонг ще са двамата опорни халфове, а Йорданов и Огнянов ще действат на двете крила на атаката. Христов ще бъде в ролята на таран, а зад гърба му подкрепа ще му оказва Домовчийски.

Източник: Novsport