Септември и Верея с шанс да си спомнят какво е победа

Септември и Верея с шанс да си спомнят какво е победа

Novsport

03-11-2018, 09:11

Сблъсъкът на опашкарите - такъв е днешният двубой между Септември и Верея на Националния стадион "Васил Левски".

Столичани имат само един успех до момента, макар и впечатляващ - 5:1 над Черно море на "Тича" на 4 август. Но оттогава не познават вкуса на победата - 10 поредни поражения в елита. Отборът има едва 4 завоювани точки, а с толкова е и Верея, който е последен в класирането заради по-лоша голова разлика. В първия сблъсък помежду им резултатът след края на срещата показваше 0:0.

Треньорът на столичани Христо Арангелов ще може да използва капитана Борис Галчев, както и изтърпелия наказание Фабиано Алвеш. Спортният директор на Септември Кристиян Добрев заяви, че победата над Локомотив София за Купата на България ще даде нужното самочувствие на играчите за успех над Верея и излизане от кризата. 

"Надявам се след победата за купата да започнат и тези за първенството. Проблемите, които имаме, най-вече са от психологическо естество. Оказват влияние и негативните резултати, които отборът инкасира в последно време. Дано след този успех да падне това бреме у футболистите.

Трябва да изиграем добър двубой срещу Верея, защото победата е много важна за нашия отбор. Положението при тях е сходно с нашето. Липсват им победата и увереността в собствените възможности. Ако мога да кажа - те ще са една идея по-облагодетелствани, защото и евентуално равенство ще е положителен резултат за тях, докато за нас победата е жизнено важна.

Защото това е мач срещу противник от твоята черга и съсед в класирането. Факторът домакинство при нас, колкото и да е илюзорен, трябва да бъде използван. Първият мач срещу Верея завършихме при резултат 0:0 и сега трябва да се поздравим с успеха", заяви спортният директор на столичани пред БНР.

Треньорът на Верея Небойша Миличич ще заложи на Георги Георгиев под рамката за сметка на допусналия седем попадение срещу Левски Богомил Цинцарски. С леки проблеми е Иво Иванов, затова наставникът на заралии ще пусне в игра двойката централни бранители Йоргенсен u Василиев. Дилемата пред сърбина е за върха на атаката, където по всяка вероятност ще стартира Дино Мартинович, а Антон Огнянов ще бъде изтеглен на крилото.

Източник: Novsport