Септември с оферта към Антон Огнянов

Септември с оферта към Антон Огнянов

Novsport

25-06-2019, 09:12

Изпадналият от Първа лига Септември Сф усилено търси заместник на големия си талант Здравко Димитров. 20-годишното крило е пред трансфер, като опциите са две - клуб от италианската Серия Б или Левски.

Ръководството на втородивизионния роден тим е получило предложение на стойност 400 000 евро от Ботуша, но все още не е дало отговор. На този етап се изчаква и оферта от „Герена". Сините едва ли ще извадят толкова голяма сума, но въпреки това не бива да бъдат отписвани от битката за Димитров.

Вариант №1 за заместник на талантливото крило в Септември е Антон Огнянов, разбра "Тема спорт". Юношата на Берое е свободен агент, след като се раздели с Ботев Враца. Огнянов има и други предложения, но приоритет засега му е столичният тим. През пролетта лявото крило записа 8 мача, 375 минути и 1 гол, а през есента беше част от Верея (15/2).

В Септември залагат за цел битка за Топ 3 и бързо връщане в елита. Отборът се оглежда за още три попълнения - освен крило се търсят централен нападател и вътрешен халф. Желанието на ръководството е да вземе по-опитни състезатели в тези зони. Сред новите на този етап са защитниците Юлиян Попев и Мариян Иванов, както и офанзивният халф Спас Георгиев. Беше сменен и треньорът - Милен Радуканов наследи Христо Арангелов и Мариян Христов, чиито договори изтекоха.

Доскорошният спортен директор на Монтана Михаил Мадански пък все още не е започнал постоянна работа в Септември. Според информация на "Тема спорт" той помага със селекцията на клуба, но заради други ангажименти не е парафирал контракт. Мадански е дал някои препоръки за нови попълнения, а и сам е предложил конкретни играчи.

Доцентът в НСА е получавал много предложения от собственика на Септември Румен Чандъров, с когото са близки приятели. Мадански му е бил треньор преди години във В група, когато води ВИФ. Също така той бе назначен за спортен директор на Ботев Пд от Чандъров през август 2016-а, когато треньор стана Николай Митов. Наставникът обаче беше изгонен от феновете, а Мадански се задържа на поста само 15 дни. Той ще даде отговор на поредната оферта от Чандъров в рамките на месец.

Източник: Novsport