Симонович: Който не може да играе под напрежение, значи не е за Левски

Симонович: Който не може да играе под напрежение, значи не е за Левски

Novsport

02-03-2020, 18:50

Ако не може някой да играе под напрежение, явно не е за Левски. Всеки трябва да го разбере това, заяви бившият футболист на "сините" и Славия – Саша Симонович в „Студио Дерби“.

"Нормално е в Левски да играеш под напрежение. Не е нормално да излезе един футболист пред 15 хиляди и да има напрежение у него", добави сърбинът.

„Славия напълно заслужено спечели. По всички параметри бяха по-добри. Вярваха си, че могат да вземат мача. Славия стоеше доста компактно, линиите им бяха близко, помагаха си. Това липсваше в Левски. Г-н Хубчев има оправдание с липсващите футболисти. От друга страна обаче, тези 10-15 хиляди на стадиона и отделно половин България, не го заслужава това. Шефовете трябва да намерят начин и отборът да изглежда коренно различно", каза още той.

"Не омаловажавам работата в Славия. Събират едни от най-талантливите деца. И този процес от последните 10 години лека-полека започна да дава резултати. Славия е от малкото отбори, където си изпълняват целите почти всяка година. Продават футболисти, налагат футболисти, взеха купата. Трябва да ги поздравим", коментира Симонович.

"Славия няма амбициите на Левски – всяка година да се гони титла. Няма го и напрежението от феновете, които постоянно искат победи. Последните години виждаме, че Лудогорец е крачка-две пред другите. Много е трудно да се настигнат. Не може Левски постоянно да налага собствени юноши. Славия имат добра методика и развива юноши. Левски може един-двама да интегрира. Но да не се отива в другата крайност. Трябва да се знае, че когато излизаш за Левски, трябва да биеш. Трябва да си оставиш сърцето на терена, да се избират футболисти, които са победители. Ако вземеш футболист на 25-26 години, който никога не е ставал шампион, идва в Левски и трябва да бие всеки мач…“, завърши Саша Симонович.

Източник: Novsport

Последни новини