Сините дават младоци на Берое за Райнов

Сините дават младоци на Берое за Райнов

Novsport

30-12-2018, 10:26

Ръководството на Левски е склонно да предложи бартер на Берое, за да вземе национала Мартин Райнов още в първите дни на януари. "Тема спорт" съобщи, че сините вече са постигнали договорка с играча за предварителен договор.

Настоящият контракт на 26-годишния полузащитник със заралии изтича през лятото на 2019-а. Така още на 1 януари той ще може да парафира предварителен контракт с друг клуб, в случая Левски, без Берое да стори нищо по въпроса.

От "Герена" обаче не искат да чакат Мартин Райнов чак до лятото, за да го имат в редиците си. Те ще предложат на старозагорци известна сума, за да може националът да започне с тях веднага.

Първата тренировка на Левски за следващата година е насрочена за 8 януари на "Герена". Желанието на треньора Славиша Стоянович е Райнов да бъде на нея.

Именно поради тази причина наставникът е склонен да прати някои от юношите на клуба в Берое като разменна монета. Сред тези, които през есента рядко получаваха шанс за изява, са крилото Атанас Кабов (появи се на терена веднъж в Първа лига, точно в гостуването на Берое (1:2), игра и срещу Атлетик Куклен (6:1) за купата, като вкара един гол) и централният нападател Илия Димитров.

Няма да е изненада, ако Левски направи бартер със заралии или пък просто преотстъпи някои от юношите си и доплати за Райнов.

През есента Левски бе много близо до привличането на полузащитника. Двата клуба се бяха разбрали за сделката, а играчът премина медицинските прегледи и тръгна да подписва. В крайна сметка трансферът не се състоя - столичани обявиха, че Райнов е поискал по-висока заплата, а зелените посочиха, че той е предпочел да остане при тях и да носи капитанската лента.

Сините имаха интерес и към друг играч на Берое - крилото Вандерсон. В края на есенния дял на първенството обаче бразилецът се контузи тежко, бе опериран и може и да не се появи през пролетта на терена. Заради това и сините се отказаха от него.

Източник: Novsport

Последни новини