Славия бори 11-годишен карък на "Тича"

Славия бори 11-годишен карък на

Novsport

23-09-2018, 09:35

Отборът на Славия гостува на Черно море днес от 17,30 часа на стадион “Тича” в опит да постигне първа победа от 11 години насам срещу “моряците” във Варна.

За последно “белите” победиха на “Тича” през март 2007 година, когато успехът им с 1:0 дойде след автогол на Ал. Александров.

Най-често двубоите във Варна са приключвали при следните резултати: 1:0 - 15 пъти (11 за Черно море и 4 за Славия), 0:0 - 10 пъти, 2:1 - 9 пъти (5 за моряците и 4 за белите), 2:0 - 7 пъти (4 за варненци и 3 за софиянци). Равносметката от последните 10 двубоя на "Тича" пък е 5 победи за варненци и 5 ремита.

Треньорът на Славия Златомир Загорчич е наясно, че на отбора му предстои тежък мач на неудобен стадион. Сърбинът няма да може да разчита на вратарите Стергиакис и Джерия, които са контузени и ще пусне под рамката опитният ветеран Георги Петков. С проблеми е и Димитър Велковски, като за него ще се решава в последния момент.

В същото време наставникът на Черно море Илиан Илиев няма проблеми с контузени. От състава ще отсъства единствено Патрик Андраде, който се възстановява от травма. Това, че ще разполага с всичко налично обаче прави задачата на треньора по избор на състав за мача доста трудна.

Илиев има дилеми свързани с всяка една линия. В защита Илиев ще избира кого да пусне като десен бек измежду Мирослав Енчев, Стефан Станчев и младежкият национал Мартин Костадинов. Въпреки, че Патрик Андраде е контузен в халфовата линия има достатъчно конкуренция. Възможно е като титуляр да започне капитанът Георги Илиев, но и вариантът с Георги Божилов не е за пренебрегване.

Националът Радослав Василев си остава опция номер едно за върха на атаката, но винаги може да се потърси вариация и с по-леки нападатели като Жоржиньо и Дани Кики.

Двубоят срещу Славия ще бъде генерална репетиция за варненци преди гостуването на Арда за Купата на България на 26 септември в Кърджали.

Източник: Novsport

Последни новини