Славия влезе в Топ 5 след победа на „Овча Купел“ (СНИМКИ)

Славия влезе в Топ 5 след победа на „Овча Купел“ (СНИМКИ)

Novsport

24-02-2020, 18:51

Славия измести Берое от 5-ото място в класирането след победа с 3:1 над Дунав в последния двубой от 22-ия кръг в efbet Лига. „Драконите“ стартираха отлично на „Овча Купел“, повеждайки в 9-ата чрез Стефан Христов. Постепенно обаче русенци отстъпиха инициативата и още преди почивката домакините направиха пълен обрат. Първо Емил Стоев върна паритета в 27-ата, а в 38-ата Филип Кръстев покачи на 2:1. През второто полувреме Емил Стоев отбеляза и втори гол, а Галин Иванов не успя да донесе още по-изразителна победа, след като изпусна дузпа в 78-ата.

Двубоят на „Овча Купел“ започна много добре за „драконите“, които откриха още в 9-ата минута. Долапчиев се пребори за висока топка, пратена от вратаря на Дунав в половината на домакините, последва отличен пас на Юлиян Ненов за Стефан Христов, който останал сам срещу вратаря не сгреши –0:1.

Ненов бе близо до това да удвои в 15-ата с опасен прехвърлящ удар, а няколко минути по-късно Георгиев спаси шут в близкия ъгъл на Стефан Христов.

В 21-ата Макенджиев с блестяща намеса опази мрежата си суха, след като Галин Иванов би от няколко метра при разбъркване в пеналта.

В 27-ата „белите“ се върнаха в двубоя. При центриране от корнер топката не бе изчистена добре, кълбото стигна до Емил Стоев, който с топовен шут прати в горния десен ъгъл за 1:1.

Обратът стана пълен в 38-ата, когато Диян Димов загуби в централната зона, Кръстев направи двойно със Стоев, след което завърши точно атаката на домакините, давайки преднина на своя тим.

Двата тима продължиха с отворената и офанзивна игра и след почивката, а първото по-интересно положение през втората част бе на сметката на гостите в 53-ата, когато Юлиян Ненов отправи добър диагонален удар извън пеналта, но Георгиев се намеси на ниво и изби.

В 64-ата Чунчуков и Милчев се сблъскаха при борба за топката, Галин Иванов бе близо и се възползва от единоборството да изведе Емил Стоев, който с прецизен удар вкара втория си гол в мача.

В 77-ата Цанков фаулира Ивайло Димитров и реферът отсъди дузпа. Галин Иванов изпълни наказателния удар, но Макенджиев усети ъгъла и спаси.

Минута преди края на редовното време удар на Петко Цанков намери левия страничен стълб, а топката се върна във вратаря Георги Георгиев, който улови.

Източник: Novsport

Последни новини