Славия гони второто място в първенството срещу Витоша днес

Славия гони второто място в първенството срещу Витоша днес

Novsport

06-08-2018, 10:56

Славия приема днес Витоша Бистрица с амбицията да прибави нови три точки към актива си и така да се изкачат до втората позиция в класирането на Първа лига.

Белите започнаха сезона с равен срещу Берое (1:1) и убедителна победа над Локо в Пловдив с 4:2.

При нов успех днес столичани ще съберат 7 точки. За последно след третия кръг те имаха толкова преди 11 години. През есента на 2007-а Славия удари Берое у дома в първия кръг, после пак игра с Локо Пд на "Лаута" - 1:1, а в третия тур надигра Черно море с 3:1.

Днес препятствието е Витоша Бистрица и на първо четене изненади не би трябвало да има. Белите ще искат да вдигнат своето самочувствие след отпадането от Хайдук Сплит за Лига Европа. През миналата кампания столичани обаче имаха леки колебания срещу Витоша, който се спаси след бараж. Момчетата на Златомир Загорчич записаха две победи и две равенства срещу бистришките тигри.

Наставникът на домакините не смята да дава почивка на титулярите си въпреки сгъстения цикъл. Както е известно, на "Овча купел" си поставиха за цел място в първата шестица и всяка грешка особено в началото на сезона, накрая ще тежи. Затова Заги и подопечните му са амбицирани да надиграят Витоша.

Мача пропускат контузените Георги Петков и Андреа Христов. Стражът дори няма да е в групата, както на реванша с Хайдук. Под рамката пак ще е Стергиакис, а негова резерва ще е италианецът Джерия.

С победа и загуба пък до момента са играчите на Росен Кирилов. В първия кръг Витоша удари с 2:1 у дома Дунав Русе, а във втория падна с 0:2 от ЦСКА.

Наставникът няма да може да разчита на контузените Кристиян Узунов и Ангел Стоянов. Петко Цанков, Анте Рения и Румен Гьонов обаче се завръщат в състава след наказания. Гьонов пропусна заради санкция първите два мача.

Източник: Novsport

Последни новини