Славия гони убедителен успех срещу Царско село

Славия гони убедителен успех срещу Царско село

Novsport

04-10-2019, 08:24

Славия посреща Царско село днес от 17:30 часа в първи мач от 12-ия кръг на първенството. Белите победиха Ботев в Пловдив в миналия кръг с 1:0 с единствен гол на Славчо Шоколаров.

От началото на сезона обаче те нямат изразителен успех, трите победи до момента бяха постигнати само с един гол разлика. Именно поради този факт Славия ще се опита за първи път да постигне по-убедителен успех.

Очакваното лошо време и дъжд над столицата в петък обаче притеснява футболистите и на двата отбора. Треньорът на Славия Златомир Загорчич няма да може да разчита за домакинството срещу Царско село на наказания Димитър Велковски. Защитникът получи червен картон при победата над Ботев в Коматево.

На негово място почти сигурно в титулярния състав ще се появи Петър Патев, като малко вероятно е Славчо Шоколаров да бъде преквалифициран в защита.

Друга промяна в състава на белите не се очаква, като атаката отново ще бъде водена от Цветелин Чунчуков, а Калоян Кръстев остава резерва. Андреа Христов продължава да е контузен, но в лагера на Славия се надяват след паузата за националните отбори да бъде възстановен.

В същото време Царско село се подсили с четири нови попълнения преди днешния мач със Славия. След като бяха одобрени от треньора Никола Спасов, договори с клуба подписаха вратарят и капитан на националния отбор на Хаити Джони Пласид, Дилън Бахамбула, който е национал на ДР Конго, французинът Дамиен Мари, който може да играе на няколко позиции в халфовата линия и централният защитник от Бразилия Шарлестон Силва дос Сантос.

Те обаче няма да вземат участие в днешния двубой, а ще преминат известен период на адаптация, преди да заиграят за Царско село.

Източник: Novsport

Последни новини