Славия започва втората осмица срещу Витоша, но без двама титуляри

Славия започва втората осмица срещу Витоша, но без двама титуляри

Novsport

30-03-2018, 07:40

Славия и Витоша Бистрица ще открият днес битките в плейофите. Двата отбора се срещат в мач от група А на втората осмица. Белите са с най-голям брой точки и желанието им е да задържат първата позиция и след изиграването на шестте мача, за да могат да продължат битката за Лига Европа. Те могат да атакуват турнира и чрез Купата на България, където през април ще се изправят в 1/2-финални сблъсъци срещу носителя на трофея Ботев Пловдив.

Треньорът на Славия Златомир Загорчич има проблеми по окомплектоването на състава за днешния мач - двама от основните му играчи са аут. Разтежение на мускул вади от сметките на наставника намиращия се в добра форма и реализирал два гола в мрежата на Пирин в предишния кръг Галин Иванов. Другият, на когото Загорчич няма да може да разчита, е нападателят Милчо Ангелов.

С травми са и крайните защитници Омар Абуд и оплакващият се от контузия в коляното Сашо Александров. Загорчич има колебания и за партньор на Стефан Велков в центъра на отбраната. През миналата седмица Андреа Христов взе участие в трите мача на юношеския ни национален отбор в елитния кръг на квалификациите за Европейско първенство и по всяка вероятност ще седне на пейката за сметка на Костадин Велков.

Загорчич заяви, че няма да допусне подценяване. "В плейофите всеки мач ще е труден и от голямо значение. Винаги ще излизаме за победа. Трябва да надиграем Витоша. Желая да показваме на терена това, което тренираме, и да трупаме точки. Гоним седмото място. Първото, за което мисля, е мачът с Витоша, а когато дойдат двубоите за купата срещу Ботев, тогава ще им обърнем внимание", каза треньорът пред 'Тема Спорт".

Витоша все още няма победа в Първа лига. За мача с белите Костадин Ангелов няма да може да разчита на наказания Григор Долапчиев и трайно контузените Йордан Върбанов и Християн Василев.

Източник: Novsport

Последни новини