Славия надви Ботев (Пловдив) в локвите в Овча купел и продължава да лети! (СНИМКИ)

Славия надви Ботев (Пловдив) в локвите в Овча купел и продължава да лети! (СНИМКИ)

Novsport

08-03-2020, 14:30

Славия записа четвърта поредна победа в efbet Лига и след като миналата седмица подчини Левски с 2:1 като гост, днес със същия резултат, но като домакин надви Ботев (Пловдив).

На тежкия терен на стадиона в Овча купел момчетата на Златомир Загорчич затвърдиха добрите впечатления от началото на годината и заслужено взеха трите точки.

През първите минути на мача двата тима не създадоха опасни ситуации пред една от двете врати, като предпочитаха да чакат грешка на съперника, а и локвите по терена ги караха да играят една идея по-предпазливо, имайки предвид риска от контузии.

В 9-ата минута Ивайло Димитров получи добър пас в наказателното поле на Ботев, но не успя да се пребори със защитниците на гостите. 

В 12-ата минута футболистите на Славия имаха претенции за червен картон за вратаря на Ботев Янко Георгиев. Ивайло Димитров бе изведен на много добра позиция, когато стражът на гостите излезе далеч пред голлинията си, за да го пресрещне. Между двамата имаше съприкосновение, но съдията Драгомир Драганов прецени, че няма нарушение, въпреки че повторенията показаха, че е трябвало стражът да бъде изгонен.

В 35-ата минута Ботев създаде опасна ситуация прев вратата на Славия, но защитата на "белите" успя да се справи с удара на Станислав Шопов и да опази вратата си суха. Малко преди края на първото полувреме треньорът на Ботев Ферарио Спасов трябваше да направи принудителна смяна, след като Джонатан Перейра се контузи.

Шест минути след почивката Славия поведе в резултата. След чудесно изпълнение на ъглов удар от страна на Емил Стоев Емил Виячки надскочи Иван Бандаловски и с глава прати топката в мрежата на Янко Георгиев.

След точно час игра Ботев изравни . Дамитър Тонев бе изведен много добре по лявото крило и центрира в наказателното поле на Славия, където непокритият Антонио Вутов се разписа за 1:1.

В 79-ата минута Славия вкара втори гол. Емил Стоев центрира от лявото крило и Радослав Кирилов от близко разстояние матира Янко Георгиев.

Така Славия събра 42 точки и продължава да е пети, но вече само на три пункта от Левски, който играе мача си от кръга малко по-късно. Ботев пък е осми и все още очаква първия си успех за 2020г. в първенството, а поредната им загуба ги лиши от всякакви шансове за класиране в първата шестица този сезон.

Славия - Ботев (Пд) 2:1

1:0 Виячки 51

1:1 Вутов 60

2:1 Кирилов 78

Стартови състави:

Славия: Стергиакис, Христов, Виячки, Гамаков, Попадийн, Карабельов, Иванов, Кръстев, Стоев, Димитров, Йомов

Ботев (Пд): Георгиев, Бандаловски, Работов, Пиргов, Филипов, Соуза, Тонев, Балтанов, Неделев, Шопов, Илиев

Източник: Novsport

Последни новини