Славия пак се спаси с гол в продължението

Славия пак се спаси с гол в продължението

Novsport

04-03-2018, 19:26

С гол в 93-ата минута Славия се спаси от загуба срещу Витоша (Бистрица). Милчо Ангелов вкара за крайното 1:1 в мача между двата състава от 23-ия кръг на Първа лига. 

В миналия кръг "белите" отново изравниха в добавеното време за 1:1 с Локо (Пд) у дома. Съперникът им пък остана буквално на секунди от историческа първа победа в елита. Витоша има шест равенства и 17 загуби и е на последно място с 5 точки. Славия е на 9-а позиция с 26. Равенството на практика отряза пътя на "белите" към първата шестица. 

Титуляр за домакините започна преотстъпеният от Левски Георги Ангелов. Дебют за Славия пък направи Момчил Цветанов. Чико се появи на терена за последния половин час от мача.

Удар с глава на Ивайло Димитров в 3-ата минута мина над вратата на домакините. 12 след това Георги Ангелов се хвърли на шпагат в краката на Милчо Ангелов и предотврати сериозна опасност пред вратата на Витоша.

В 21-ата минута удар на Милчо Ангелов беше отразен от вратаря Християн Василев.

Четири минути преди почивката дойде и най-опасното положение за тима от Бистрица. Лъчезар Котев получи топката пред наказателното поле, обърна се и стреля, но Стериакис успя да избие в корнер.

В 44-ата минута удар от далеч на Стефан Велев мина покрай вратата.

След почивката Славия продължи да търси победата и натисна съперника. "Белите" обаче изпитваха сериозен проблем в завършващата фаза. В 52-ата минута Иван Минчев прати топката на сантиметри над напречната греда с удар извън наказателното поле. 

Последва неточен изстрел с глава на Милчо Ангелов.

След час игра Орлин Старокин беше изпуснат от защитата на Славия и можеше да изненада Стериакис, но ударът му мина покрай вратата.

В 62-ата минута Николай Христозов изчисти с глава, но топката попадна на крака на Андреа Христов, който стреля от движение. Вратарят обаче се намеси перфектно. При последвалия корнер отново Христов надскочи всички, но ударът му беше слаб и не представляваше проблем за Християн Василев.

В 67-ата минута Даниел Пеев изпълни перфектно пряк свободен удар и топката влетя в мрежата на „белите“ за 1:0.

До края Славия атакуваше, но Витоша се бранеше добре. И така до 92-ата минута, когато Милчо Ангелов изравни с глава след центриране на Цветанов.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

ВИТОША: 97. Василев, 6. Гьонов, 9. Стоянов, 18. Цанков, 14. Садула, 24. Христозов, 25. Г. Ангелов, 66. Старокин, 80. Котев, 88. Лазаров, 77. Пеев;

Треньор Костадин Ангелов

СЛАВИЯ: 32. Стериакис, 14. Ив. Димитров, 73. Минчев, 6. Велков, 29. М. Ангелов, 77. Велев, 8. Шоколаров, 10. Карабельов, 33. Г. Иванов, 25. Александров, 55. А. Христов;

Треньор Златомир Загорчич

Източник: Novsport

Последни новини