Славия пречупи Дунав след почивката

Славия пречупи Дунав след почивката

Novsport

17-08-2018, 20:23

Славия спечели с 2:0 домакинството си на Дунав от 5-ия кръг на Първа професионална лига. По този начин "белите" прекъснаха серията си от три поредни загуби във всички турнири. 

Попаденията за домакините вкараха Галин Иванов (63-д) и Славшо Шоколаров (67). Футбоблистите на Дунав изпуснаха дузпа, а имаха претенции за още една.

"Белите" се изкачиха на петото място със 7 точки, колкото има и четвъртия Лудогорец. Шампионите обаче са с мач по-малко. Русенци са 12-и с 3 т.

Гостите застрашиха вратата на Славия още преди да е изтекла и една минута от началото на мача. Коконов се опита за изненада Георги Петков с изстрел от далеч, но стражът на "белите" улови.

Постепенно Славия взе инициативата и на свой ред можеше да открие резултата. В 14-ата топката стигна до Гамаков, който обаче от малкото наказателно поле не успя да я прати в мрежата. Малко по-късно и Ангелов се озова на чиста позиция, но ударът му мина над гредата.

В 26-ата минута Дунав получи правото да изпълни дузпа. Удар на Глаусио се отби в ръката на Андреа Христов и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Васев, но Петков усети замисъла му и спаси удара с крак.

Две минути преди края на първото полувреме пробив на Галин Иванов завърши с центриране за Милчо Ангелов, но ударът му с глава беше твърде слаб и неточен. 

В 53-ата минута Цветелин Чунчуков не успя да се възползва от грешка на вратаря на гостите. Филип Димитров увисна при центриране от корнер и топката се озова на главата на нападателя на "белите". Ударът му обаче мина встрани от вратата.

Гостите поискаха втора дузпа в 60-ата минута. Ндиайе получи пас от дълбочина, пусна топката покрай Георги Петков, който закачи крака му, и падна. Нападателят на "виолетовите" претендираше, че е фаулиран, а реферът му вдигна жълт картон за симулация.

В ответната атака съдията свирна наказателен удар за Славия. Божидар Васев вдигна високо крак и изби топката пред главата на Галин Иванов. Валентин Железов прецени, че има нарушение и посочи бялата точка, а Галин Иванов реализира за 1:1.

Четири минути след попадението падна още едно. Славчо Шоколаров стреля извън наказателното поле и топката влетя в горния десен ъгъл на вратата на Филип Димитров.

В заключителните минути Йомов беше задържан и падна в наказателното поле на Дунав. Железов вдигна ръце и посочи играта да продължи.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ

СЛАВИЯ: 1. Георги Петков, 25. Александър Александров, 55. Андреа Христов, 23. Владислав Узунов, 19. Димитър Велковски, 33. Галин Иванов, 38. Милен Гамаков, 7. Милчо Ангелов, 8. Славчо Шоколаров, 9. Цветелин Чунчуков, 10. Янис Карабельов;

Треньор Златомир Загорчич

ДУНАВ: 12. Филип Димитров, 14. Божидар Васев, 16. Мартин Ковачев, 5. Георги Динков, 83. Христо Попадийн, 31. Красимир Станоев, 4. Петър Патев, 98. Светослав Ковачев, 25. Борислав Балджийски, 17. Иван Коконов, 94. Глаусио;

Треньор Малин Орачев

Източник: Novsport

Последни новини