Славия се върна към победите в първенството с успех над Пирин

Славия се върна към победите в първенството с успех над Пирин

Novsport

28-04-2018, 21:50

Славия победи с 2:1 Пирин като домакин в мач от Група А на втората осмица в Първа професионална лига. 

Столичани си бяха гарантирали първото място в групата още преди мача си, след като по-рано днес Витоша победи Черно море с 1:0 и остави варненци на точка зад "белите". 

Първото полувреме на Националния стадион премина под пълния контрол на домакините. Момчил Цветанов се отличи с два пропуска, а в 13-та минута Милчо Ангелов нацели гредата след хубав диагонален удар. 

След почивката Славия успя да открие резултата, след като Йомов центрира към Милчо Ангелов и нападателят успя да отиграе много добре, за да отбележи за 1:0. Малко след това Момчил Цветанов имаше отличен шанс да направи резултата 2:0, но Красимир Костов спаси. 

Maлко след 80-та минута Пирин беше близо да изравни след хубави удари на Христов и Юлиян Попев, но топката не попадна в мрежата на Ивайло Василев. 

Три минути преди края на редовното време обаче Славия реши всичко с втори гол, реализиран от Тони Иванов. Почетиният гол за Пирин дойде дълбоко в добавеното време, дело на Боджадж.

Така Славия събра 43 точки в група А и ще се изправи срещу Локомотив (Пловдив) в баража за седмото място. "Смърфовете" завършиха втори в група Б зад Септември (София). Пирин пък са трети с 30 точки и ще се изправят срещу Етър в баражите за 11-14 място. 

Източник: Novsport

Последни новини