Славия си избира съперник за баража

Славия си избира съперник за баража

Novsport

28-04-2018, 07:55

Днес Славия приема Пирин Благоевград от 20:00 часа на "Васил Левски" в последен двубой от група А на втората осмица.

Белите са облагодетелствани от програмата - двубоят им е след този на Витоша Бистрица и Черно море. В момента столичани са на първо място в класирането, като имат равни точки с варненци.

Ако моряците победят последния Витоша, то Славия също ще трябва да спечели, ако иска да запази позицията си и в баражите по пътя към седмото място да играе с втория в група Б - Локо Пд. Първи в потока на железничарите е Септември - той няма как да бъде изместен.

Битката за седмото място, което дава право на мач за Лига Европа срещу третия в класирането, започва на 5 май, събота, а реваншите са на 12 май.

В момента Славия има шанс за евроквота и от Купата на България - тимът ще играе финал с Левски на 9 май, сряда. И именно през призмата на този двубой ще мине днешната среща на белите с Пирин. Те ще гледат да се опазят от травми, както и от получаването на излишни картони. Славия влиза в днешната срещата с орлетата в добра форма - тимът е загубил само един от последните си 10 мача на националния стадион.

Пирин е твърдо трети в групата и в плейаутите за оставане в елита ще срещне последния от група Б. За орлетата мачът със Славия не променя нищо.

Треньорът Милен Радуканов обаче отново ще трябва да се справи без доста основни играчи. Наказани за визитата в столицата са Костадин Ничев и Анти Рения. Контузен пък е Александър Башлиев.

В последните срещи Пирин постоянно има проблеми в отбрана и това обяснява и факта, защо отборът спечели само един от последните си 7 двубоя, като в тях неизменно допускаше голове в мрежата си.

Очаква се на Сандев в центъра на защитата да партнира Митев, а Чапов да играе като десен бек.

Източник: Novsport

Последни новини