Славия спечели голов трилър с Витоша на старта на новия сезон

Славия спечели голов трилър с Витоша на старта на новия сезон

Novsport

14-07-2019, 20:45

Славия стартира новия сезон с изключително трудна победа с 3:2 над гостуващия Витоша Бистрица. Мачът бе изпълнен с обрати, но „белите” показаха повече воля за победа и с доза късмет стигнаха до трите точки.

Георги Амзин даде тон на головата фиеста в 11-ата минута, но само две по-късно Карабельов изравни. В 28-ата отново Витоша поведе, след като Гъргоров бе точен.

След почивката обратът стана пълен. Първо Кацарев сгреши недопустимо в 60-ата, от което се възползва Тасевски, а в края на двубоя Калоян Кръстев вкара красив гол с глава за крайното 3:2.

Двубоят започна на високи обороти, а още в 11-ата минута на двубоя гостите откриха резултата, след като Георги Амзин с бомбен далечен удар порази вратата на Славия.

Радостта на гостите обаче не трая дълго, тъй като след две минути „белите” върнаха паритета. Дарко Тасевски пусна отличен пас в пеналта за Карабельов, който бързо се извъртя и с плътен удар порази мрежата зад Кацарев – 1:1.

В 16-ата домакините имаха шанс да дръпнат в резултата, но след добро центриране отдясно на Йомов, удар на Ради Кирилов бе отразен от Кацарев.

Дюлгеров пробва удар от дистанция в 17-ата, но без успех, а три по-късно Ради Кирилов направи добър самостоятелен рейд отляво, но след центриране в пеналта Узунов не успя да играе.

В 23-ата отбраната на домакините се пропука за втори път. Станкев направи отлично включване отдясно, последва центриране от  аутлинията, Емил Гъргоров не бе покрит и след овладяване на топката матира Стергиакис за втори път в мача.

В 28-ата минута Дюлгеров сгреши в центъра, Гъргоров отне топката и веднага пробва да изненада Стергиакис, който бе няколко метра пред вратата, прехвърлящият му удар обаче бе спрян от стража, който с усилие изби топката.

Гъргоров на два пъти получи лекарска помощ в следващите минути, а в края на полувремето се наложи да бъде заменен принудително.

Славия бе по-активният тим след почивката, като по-често с задържаше в половината на своя съперник, но изравнителният гол на „белите” падна съвсем неочаквано. В 60-ата минута, при центриране в пеналта на Витоша вратарят Кацарев излезе да улови топката, но изпусна кълбото – Дарко Тасевски бе на правилното място и с точен удар прати в мрежата за 2:2.

В 74-ата минута късметът покри домакините. Теофилос Коуроупис изпълни пряк свободен удар и стреля директно към вратата, въпреки голямата дистанция от целта, топката срещна напречната греда, а Купенов засече с глава отбитата топка, но неточно.

Драмата стана пълна в крайните минути на двубоя. В 88-ата минута Гамаков центрира в наказателното поле, Калоян Кръстев засече с глава, топката срещна левия страничен стълб, след което се оплете в мрежата зад Кацарев за 3:2.

Последваха изключително динамични финални минути, в които и двата тима не спираха да се атакуват, но в крайна сметка Славия излезе победител в двубоя.

Източник: Novsport

Последни новини