След "Страстния петък" Левски направи равен с руснаци (ВИДЕО)

След

Novsport

19-01-2019, 16:47

Левски не успя да спечели първата си контрола в Кипър. "Сините" направиха 1:1 с намиращия се на 14-о място в Русия отбор на Уфа.

За Левски повторен дебют направи вратарят Николай Михайлов. Каращите проби Н'Кололо и Одегаард пък започнаха като титуляри. Първият дори откри резултата в 22-ата минута.

Левски пое инициативата от самото начало, но не успяваше да стигне до удобни положения за гол. След четвърт час игра, Н‘Кололо стреля мощно от дистанция, но право във вратаря.

Натискът на българите все пак даде резултат в 22-ата минута. Обертан прескочи топката, заложена за изпълнение на фаул, след което Н‘Кололо много прецизно я насочи над стената, до лявата греда за 1:0.

180 секунди по-късно Уфа изпусна страхотен шанс да изравни. Оливие Тил беше изпуснат в наказателното поле от Ивайло Найденов, но ударът му беше крайно неточен.

В 32-ата минута Серджиу Буш свали с глава към Магнар Йодегаард, но мощният му удар мина високо над вратата.

В 38-ата минута играч на Уфа фаулира грубо Буш в центъра и румънецът тръгна да се разправя с него. Реферът уталожи страстите с жълт картон за руския футболист.

На полувремето Славиша Стоянович смени почти целия състав. На терена се появиха Николай Кръстев, Милош Цветкович, Жерсон Кабрал, Станислав Костов, Иван Горанов, Давиде Мариани, Хали Тиам и Нуно Рейш. Излязоха Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Магнар Йодегаард, Луи Нганиони, Антони Белмонт, Илия Юруков, Жордан Н'Кололо и Серджиу Буш.

В 49-ата минута Милош Цветкович центрира в наказателното поле, най-близо до топката се оказа Хали Тиам, чийто удар с глава беше спасен от вратаря на Уфа.

В 56-ата минута съперникът на Левски изравни от дузпа. Николай Кръстев направи направи нарушение срещу откъсналия се сам срещу него Ловро Бизяк, а от бялата точка потърпевшият беше точен за 1:1. Това беше и първият точен удар за руснаците.

В 78-ата минута Уфа по чудо не стигна до пълен обрат, след като удар на Вячеслав Кротов срещна дясната греда на Николай Кръстев.

В 85-ата минута футболист на Уфа остана сам срещу вратаря, но Николай Кръстев отрази удара му.

В даденото продължение, страхотно центриране на Давиде Мариани от корнер намери Станислав Костов непокрит, но ударът му с глава беше избит почти от голлинията.

Източник: Novsport

Последни новини