СЛЕДЕТЕ НА ЖИВО: Берое - Етър (СЪСТАВИ)

СЛЕДЕТЕ НА ЖИВО: Берое - Етър (СЪСТАВИ)

Novsport

21-02-2019, 16:28

По ирония на съдбата вместо Берое да подпечата третото си място, в първата седмица след подновяването на първенството, тимът може да се срине до позиция, в която да трепери за Топ 6.

Старозагорци може и да са фаворит преди днешния мач с Етър, но ако повторят представянето си от двубоя със Септември със сигурност ще катастрофират тежко срещу хита, воден от Красимир Балъков.

Сухите сметки са безмилостни - „болярите" могат да излязат пети във временното класиране при победа под Аязмото. В момента търновци са на 3 точки от Берое и на една от Черно море, но при пълен успех могат да задминат и двата тима, като ще имат по-добри показатели в директните мачове.

„Виолетовите" имат достатъчно поводи за надежди. Отборът няма загуба вече над два месеца, като натрупа в официалните мачове и контролите 6 победи и две ремита, а вратарят Христо Иванов не е допускал гол в мрежата си вече 500 минути.

Продължи ли тази серия Етър буквално ще спре тока в Берое, колкото и към момента именно енергийните предприятия в региона да осигуряват солидния ресурс, от който се ползва Александър Томаш. Най-трудолюбивият сред родните треньори обаче очевидно е жертва на липсата на ясна стратегия за развитието на клуба, а и на отбора.

След зимната селекция отборът очевидно е отслабен, а не подсилен и пропадането може да се окаже доста болезнено. Със сигурност всички в града осъзнават колко важен е днешният двубой. Лошото е, че успехът в него няма да промени цялостното усещане, че пролетта ще е по-тъжен сезон, отколкото бе футболната есен. 

В същото време Красимир Балъков разви един отбор, който играе изключително приятен за гледане футбол и към момента е съпоставим само с продукцията, която показва Ботев (Пловдив). А именно възхода на големия тракийски съперник е най-труден за преглъщане от феновете в Стара Загора.

Какво ще се случи ще стане ясно в 17,30 часа днес, когато двата тима се изправят един срещу друг на стадион "Берое".

Берое - Етър 

Състави: 

Берое: Перниш, Желев, Цветков, Охене, Камбуров, Бандаловски, Василев, Баранов, Бригидо, Минчев, Еуженио 

Етър: Иванов, Илиев, Стоянов, Василев, Гълъбов, Колев, Руменов, Сърмов, И. Стоянов, Батрович, Боджадж

Източник: Novsport

Последни новини