СЛЕДЕТЕ НА ЖИВО: Битката за президентския пост в БФС

СЛЕДЕТЕ НА ЖИВО: Битката за президентския пост в БФС

Novsport

16-02-2018, 06:50

Днес в 10:00 часа стартира осмият редовен Конгрес на Българския футболен съюз.

Събитието в зала "София" на хотел "Маринела" в столицата ще излъчи и президентът на централата, а официално издигнатите кандидатури са три,

Това са тези на Борислав Михайлов, на Любослав Пенев и на Ивайло Дражев.

Действащият президент на БФС Борислав Михайлов бе издигнат от ПФК "Левски 1914", ПФК "Славия 1913", ПФК "Черно море" и още 40 клуба от професионалния и аматьорския футбол, които са внесли документи в деловодството на федерацията, че издигат Михайлов за президент.

Кандидатурата на Любослав Пенев е издигната от ФК "Черногорец 1946" (Ноевци) и УФК "АСТИ-АБ" (Хасково).

Кандидатурата на Ивайло Дражев е издигната от ФК "Ботев" (Болярово).

Общо право на глас в избора на президент имат 546 клуба от цяла България, като на Конгреса ще бъде предложено да приеме за пълноправни членове на Българския футболен съюз 117 клуба, докато други 145 ще бъдат предложени за изключване поради липса на дейност.

Изпълнителният комитет гласува  бюджета за 2018 година, който възлиза на 19 милиона и 100 хиляди лева, при прогнозен ръст на приходите от 6 милиона лева. Ръстът се дължи основно на успешната работа по програмите за развитие на ФИФА и УЕФА и предстоящото участие на националния отбор в турнира „Nations League“,  но и на добрата работа на администрацията по кандидатстване по проекти на УЕФА и ФИФА.

Принос има и съвместната с Министерство на младежта и спорта "Програма за развитие на детско-юношеския футбол".

Novsport.com ще проследи за своите посетители всичко по-интересно от Конгреса на БФС посредством чат-коментар на събитията в реално време.

Източник: Novsport

Последни новини