Спас Русев се отказа от Сале Янкович

Спас Русев се отказа от Сале Янкович

Novsport

19-07-2018, 16:35

 Собственикът на Левски Спас Русев се отказа от това Сале Янкович да бъде треньор на "сините", научи Sportal.bg. Босът на столичани търси заместник на Делио Роси, с когото се разделиха вчера. Янкович е познато лице на стадион "Георги Аспарухов" и беше един от вариантите. Преди време той бе помощник треньор на Славолюб Муслин на Герена. След това двамата работиха заедно и в Цървена звезда, Локомотив (Москва) и белгийския Локерен. Впоследствие Янкович започна самостоятелна кариера като старши треньор на Цървена звезда, Локерен, младежкия национален отбор на Сърбия, Стандард (Лиеж), а за последно бе начело на Мехелен.

Именно поради това Русев, който с днешната дата предпочита чужденец пред Ясен Петров, се свързал с Янкович, но след разговора между двамата не останал впечатлен. Така собственикът на "сините" продължава да търси вариант на треньор, като със сигурност до края на седмицата 26-кратните шампиони няма да имат договор с новия треньор.

Преди година човек номер едно на "Герена" искаше специалист, който е печелил трофей с отбор в едно от петте най-големи първенства в света. Тогава той се спря на Делио Роси след двуседмичен подбор. 

Бившият треньор на Лацио, който е печелил Купата на Италия, беше избран пред Аврам Грант, който пък изведе Челси до финал в Шампионската лига.

Източник: Novsport

Последни новини