Спасителите в ръжта мерят сили на „Ивайло"

Спасителите в ръжта мерят сили на „Ивайло

Novsport

13-12-2019, 08:43

Последните два отбора, които извършиха треньорски смени - Етър и Ботев Враца, се изправят днес от 17:00 часа в заключителния си мач за 2019-а. Тимовете се стягат за тежка битка за оцеляване напролет, а Петко Петков на "Ивайло" и Антони Здравков във Враца ще трябва да играят ролята на спасители в ръжта.

Днешният двубой ще е официален дебют за Петков начело на Етър. Той има съвсем скромен опит в елита, като предишният му досег е през август 2010 г. начело на Литекс, а през 2017-а води Лудогорец за един мач при смяната на Георги Дерменджиев с Димитър Димитров-Херо. Начело на ловчанлии в екип с Ферарио Спасов е спечелена суперкупата на страната. Петков беше назначен преди броени дни, като сам е настоял да води Етър в последния мач за годината, за да се запознае по-добре с качествата на играчите. До 20 октомври Петков беше начело на втородивизионния ФК ЦСКА 1948 Сф, но изненадващо подаде оставка.

Етър влоши осезаемо представянето си спрямо миналия сезон, като до голяма степен беше засегнат от контузии на основни състезатели като Руменов, Боджадж и Младенов. Болярите биха за последно на 9 ноември – Черно море с 1:0 у дома. След това паднаха с 0:2 от Ботев Пд и Славия и направиха 2:2 с Царско село. Неубедителните резултати доведоха до раздялас Росен Кирилов, а Управителният съвет реши да гласува доверие на Петков.

Треньорът ще дебютира срещу намиращия се в отчайваща форма Ботев. Врачани имат 6 загуби и 1 равенство (1:1 с Витоша у дома) в последните си 7 мача в елита при 2:19 голова разлика. За съпоставка в предходните 12 срещи тимът бе с баланс 3-3-6 и 14:18 г.р. Тежкият спад доведе до раздяла със Сашо Ангелов, но на този етап и неговият наследник Антони Здравков не успява да обърне резултатите в елита (0-0-3). Врачани ще опитат да сложат днес край на серията си от 6 поредни загуби в гостувания. Те са близо 5 месеца без успех във визита - от 2:0 над Витоша на 22 юли. Оттогава балансът им е 0-1-7.

Статистиката в исторически план също не е на страната на врачани. Ботев никога не е побеждавал Етър като гост в елита - 0-7-13.

Източник: Novsport

Последни новини