Станислав Манолев: ЦСКА е по-добър от миналия сезон

Станислав Манолев: ЦСКА е по-добър от миналия сезон

Novsport

17-11-2018, 11:37

Един oт най-опитнитe играчи на ЦСКА Станислав Манолев (32 г.) даде интервю за предаването "Спорт в обектива" по Канал 3. Бившият футболист на ПСВ и Фулъм коментира представянето на армейците през този сезон, както и възможността Кирил Десподов да заиграе в гранда от Айндховен. Манолев кара третия си сезон на „Армията”, след като подписа през 2016 г.

- Станиславе, след паузата за националните отбо ри ви предстоят гостувания на Дунав и Славия и домакин ство срещу Лудогорец. Очакваш ли да вземете пълен комплект точки от тези срещи?

- За това се борим, да вземем максимума. Няма лесни мачове, всичко си зависи от нас и е напълно възможно да го постигнем. 

- В първия двубой с Лудогорец този сезон ЦСКА не успя да покаже истинското си лице. Какъв извод смяташ, че си е извлякъл отборът от тази среща? Ще запишете ли най-после победа в спор с пряк конкурент?

- Силно се надявам да ги победим, все пак играем на наш терен. Няма да има нищо общо с мача в Разград. Смятам, че ще спечелим.

- Доволен ли си от представянето на ЦСКА след изиграването на първите срещи с всички останали отбори?

- Лично за себе си съм доволен. Вече влязох да играя, след като лекувах контузия и не бях напълно готов в началото на сезона. Набирам инерция и влизам в оптимална форма. Позитивното е, че почти всеки мач го печелим с разлика - с два-три гола. Някои хора не ни харесват играта, но е важен резултатът.

- Какво обаче ви липсваше, за да вземете нещо повече от дербитата? На какво отдаваш по-слабата игра в тях? Липса на манталитет или нещо друго?

- В крайна сметка това бяха само два  мача. Всеки може да няма късмет в един определен ден. Много е относително. Това, че се получи такава игра точно срещу тези опоненти, не мисля, че е нещо кой знае какво. В другия мач пък може да ги победим с 3:0. Това не е някакъв критерий.

- Мнозина от феновете правят паралели между представянето през този и през миналия сезон. Отстъпление или развитие има в състава?

- Мисля, че сме по-добре. Както виждате, не правим такива грешки като 0:0 с Пирин у дома. Сега си взимаме всички тези мачове, така че отборът е по-добре. 

- В доста от мачовете на ЦСКА този сезон имаше поне по 4-ма - 5-ма българи сред титулярите. Спомага ли това за по-лесното сработване и изграждане на колектив? 

- ЦСКА може би е единственият водещ отбор у нас с българско ядро... Разбира се, че помага. Българите си знаят обстановката, мотивацията, знаят, че ако не победим, феновете ще са недоволни. Отборът се чувства по-сигурен с българите според мен. Вярно е, че момчетата, копито играят, са млади, но те са тук вече по два-три сезона. Те са момчета с характер, които са готови да дадат всичко от себе си за ЦСКА.

- Ел Маестро прави впечатление на нестандартен треньор, с по-различно чувство за хумор. Как се отнася той към вас, футболистите?

- Той е добър треньор и психолог. Това, че е млад, му помага да се държи с всеки един като с приятел. Това може би е много голям плюс за отбора.

- Смяташ ли, че имате сили заедно да стигнете до титлата? 

- Всички сме тук с тази цел. И треньорът за това е дошъл. Мислим единствено и само за титлата.

- След закупуването на емблемата отпаднаха ли всички въпроси около легитимирането на ЦСКА?

- То беше въпрос на време - Гриша Ганчев, като обещае нещо, и го спазва. Още преди три години ги каза тези неща и видяхте, че ги направи. Тези 8 милиона за мен лично не трябваше да бъдат плащани, а можеше да се направи например още един терен в Панчарево, пансион за юношите и още много други неща... Просто нещо да се подобри за развитието на школата на отбора. В крайна сметка от младите футболисти идва всичко.

- Очакваше ли да има по-голяма еуфория сред феновете след плащането на емблемата? В последно време се вижда отстъпление в посещаемостта...

- На последния мач с Витоша нямаше много хора, но напълно ги разбирам - двубоят беше от пет часа в петък. Като играем навън, почти винаги пълнят сектора за гости. Това е много голям плюс за отбора.

- Появи се информация, че бившият ти отбор ПСВ Айндховен следи Кирил Десподов. Смяташ ли, че той притежава необходимите качества да заиграе в подобен гранд?

- Момчето има много качества, но трябва още да се развива. Ако отиде там, те ще го доразвият и ще стане много добър футболист.

- Какви съвети би му дал, ако отиде там?

- Да тренира повече. Там е съвсем различно, не е като тук. В Европа е напълно различно като тренировъчен процес и манталитет. Трябва да се работи много.

- Преди да се завърнеш в България, се говореше за доста сериозен интерес към теб и от Левски. Имаше ли такъв вариант и защо избра ЦСКА?

- Избрах ЦСКА заради Гриша Ганчев. А и преди време бях на един мач на ЦСКА с Ботев Пловдив. Един приятел беше в Ботев. Като видях публиката на ЦСКА, си казах: "Един ден искам да играя тук". Иначе имаше интерес от Левски, да. Люпко Петрович ми звъня тогава, ние с него сме приятели. Искаше ме в отбора, но нямаше как да отида там. Исках да премина в ЦСКА.

- Имаш ли амбиции да докажеш, че все още заслужаваш място в националния отбор?

- Винаги съм на разположение, ако преценят, ще ме викнат. Но това е - не може цял живот да си национал (смее се).

Източник: Novsport

Последни новини