Стергиакис: В България нивото на футбола е по-високо от Гърция

Стергиакис: В България нивото на футбола е по-високо от Гърция

Novsport

30-04-2019, 09:46

Вратарят на Славия Антонис Стергиакис даде пространно интервю за гръцкия сайт SDNA, в което нахвали сегашния си тим и българския футбол като цяло, ясно заявявайки, че няма намерение да се завръща в своята родина.

"В Гърция ПАОК и Олимпиакос са безспорно едно ниво над останалите, докато в България повече отбори разполагат с прилична материална база. Инфраструктурата тук е по-добра от тази в Гърция.

За моя отбор мога да кажа, че организацията е невероятна. Както на терена, така и извън него. Получаваме заплатите си навреме, имаме висококвалифицирани треньори и лекари... Всичко, което един футболист може да иска", разказва вратарят.

"Не бих искал да се връщам в Гърция засега, или по-точно в следващите 10 години. Виждам, че нивото на местното първенство все повече спада, треньорите се страхуват да налагат млади играчи и това няма да допринесе с нищо за развитието им. В България дори когато изиграя слаб мач, привържениците ме аплодират", доволен е Стергиакис.

"Най-големият ми момент с екипа на Славия е победата с 1:0 над ЦСКА, когато бях в отлична форма и направих 12 спасявания. Тук конкуренцията е сериозна, а на някои стадиони, като този на Ботев (Пловдив), феновете са почти на терена", заяви гръцкият страж пред местното издание.

Източник: Novsport

Последни новини