Стойчо Стоев: Доволен съм - пробвах нова схема, Бакалов може да е титуляр

Стойчо Стоев: Доволен съм - пробвах нова схема, Бакалов може да е титуляр

Novsport

22-06-2019, 21:29

“Едно доста добро първо полувреме - имаше динамика, създавахме ситуации, добре се прегрупирахме във фаза защита.“

Така треньорът Стойчо Стоев коментира победата на Лудогорец с 2:0 над азербайджанския шампион Карабах в контрола, играна в Австрия.

„За първи път изпробвах схема с двама по-офанзивни и един дефанзивен халф. Добре беше. Напълно възможно е да използваме тази схема и в официални мачове. Даде ми оптимизъм, но ще видим как е в другите срещи“, посочи Стоев.

„Видя се, че с Марселиньо и Битон сме доста офанзивно настроени и създаваме положения. Битон и Чибота се адаптират добре. То това е и целта.“

„Надявам се новите да са се вписали до мачовете с Ференцварош, защото за това са взети - да вдигнат нивото на тима”, каза Стоев и съобщи, че е възможно неспиращият да бележи в контролите Димо Бакалов да получи титулярно място в официалните двубои.

“Възможно е Димо Бакалов да е титуляр. Старае се, вкара доста голове и играе прилично. Помага в защита, което е важно за мен”, коментира Стоев.

“Сега ни предстои мач срещу Шахтьор (Донецк). Това е най-сериозната проверка, без да подценявам Карабах, защото това е един постоянен участник в групите на европейските клубни турнири. Стремим се състезателите да играят в двете фази. Когато загубим топката, всеки да участва в защита. Това е положителното и новото”, допълни той. 

Източник: Novsport

Последни новини