Стойчо Стоев: Не ни даде втора дузпа, защото е дал една - страх ли ги е?

Стойчо Стоев: Не ни даде втора дузпа, защото е дал една - страх ли ги е?

Novsport

04-08-2019, 23:27

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев не остана особено доволен от съдийската бригада, ръководила мача с Локомотив Пловдив (1:1). Специалистът обяви, че реферите не са били на необходимото ниво, а това донякъде е повлияло за несполуката на разградчани в Пловдив. Наставникът на "орлите" призна, че липсата на Светослав Дяков е факт, тъй като халфът на шампиона е болен. Такъв е случаят и с Джоди Лукоки, докато Стефан Баджи лекува болежки в глезена. 

„Не успяхме да спечелим двубоя, защото може би по някакъв начин се отрази изпуснатата дузпа. Тя щеше да ни даде психологическо предимство. Отборът на Локомотив, който по принцип играе по-затворено, щеше да се затвори и да ни е по-лесно. Допуснахме лековата грешка при гола им, но не биваше да я правим, защото не беше ситуация, която може да се развие голова атака за Локомотив, но стана”, започна Стойчо Стоев.

Локо Пд секна победния ход на Лудогорец в солиден мач на Лаута

„Две изпуснати дузпи имаме от началото на сезона, но е рано още за проблем. Това е неприятно нещо, което не ти позволява да спечелиш мача. Не виня Битон, тъй като стреля добре на тренировка. Дано следващият път реализира. Не знам дали имаше дузпа за нас. По телевизията има повторения, но кажете вие. За мен имаше дузпа. В България не знам защо така се получава. "Дадох една дузпа, няма да дам втора”. От какво ги е страх? След това се вижда и почваш да се замисляш”, продължи Стоев.

„Доволен съм от реакцията на моите играчи, тъй като се видя, че след гола имаме подем в отбора. Опитах със смени да засиля офанзивната ни мощ. Имахме ситуации, а също и такива, които страничният-съдия закъсняваше със засадите и ни даде две засади, които за мен не бяха такива. Не обичам да говоря за съдиите, но днес не бе на нужното ниво. В крайна сметка затова са там, за да бъдат коректни между двата отбора”, подчерта треньорът на „орлите”.

„Като видяхме състава им преди мача, ни беше ясно, че ще играят с четирима в защита. Дали с трима, дали с четирима – за нас няма значение. По основното е да налагаме спортната си воля и качества, за да побеждаваме и продължаваме”.

„Светльо Дяков е болен и затова не е в групата. Просто е с висока температура и причината не е фрапираща. Не тренира последните дни. Стефан Баджи имаше проблем в глезена и не исках да рискувам с неговото идване, а Лукоки също е болен. Надявам се да са готови за мача с ТНС. За Баджи съм сигурен, но Дяков и Лукоки ще преценяваме преди мача”, призна Стоев.

„Фокусът ни е за следващия мач – ТНС. Минава този мач и фокусът е срещу ЦСКА. Това е нормалното”, завърши Стойчо Стоев.

Източник: Novsport

Последни новини