Стойчо Стоев: С този състав Лудогорец няма да влезе в Шампионска лига

Стойчо Стоев: С този състав Лудогорец няма да влезе в Шампионска лига

Novsport

29-05-2019, 22:42

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев призна, че целите на отбора за новия сезон са ясни – участие в груповата фаза на Шампионската лига.

Наставникът на „орлите” изрази надежди, че клубът ще е завършил поне 80% от трансферите си на „Лудогорец Арена” до 9-и юни, когато тимът стартира подготовката си.

Същевременно специалистът сподели в „Домът на футбола”, че с настоящия състав на отбора, то Лудогорец няма да може да влезе в групите на Шампионската лига и ще е нужно заздравяване на редиците.

„Стартираме подготовка на 9-и юни. Иска ми се тогава трансферите да са приключени. Ще се опитаме дотогава да сме финиширали с поне 80% от работата ни. Трябва ни обновяване на състава, за да влезем в Шампионска лига – така ще е трудно. Има и един процес на стиковане, когато се взимат нови играчи. Не е лесно, но по-добре така, отколкото да градим илюзии, че в този формат, който сме, ще влезем в Шампионската лига. По принцип целите са ни ясни – ШЛ е номер едно, а Лига Европа е №2. Надявам се да играем в Шампионска лига, дано се получи”, призна Стойчо Стоев и изрази надежда, че вратарят Владислав Стоянов ще се завърне на терена до края на годината.

„Владислав Стоянов започва възстановяване, което не знам колко ще продължи на този етап. Хубаво е, че и той почва да се чувства позитивно, тъй като две години извън терените са тежък отрязък от време. Надявам се постепенно да се възстанови и до края на годината да е добре и той. Той ходи в Испания за процедури, но в началото на подготовката ще е при нас. Той си има договор с клуба ни и остава”, каза треньорът на Лудогорец, след което коментира и останалите контракти на основни футболисти в предаването на DIEMA SPORT – „Домът на футбола”.

„Всички основни играчи си имат договори и са част от клуба. Има футболисти, които не бих казал, че могат да се коментират и остават в клуба. Просто ще има обновяване на отбора в даден момент.“

Източник: Novsport

Последни новини