Стоянович: Надявам се да донеса титли, ред и дисциплина в Левски (ВИДЕО)

Стоянович: Надявам се да донеса титли, ред и дисциплина в Левски (ВИДЕО)

Novsport

31-07-2018, 11:48

Новият наставник на Левски Славиша Стоянович сподели първите си думи като треньор на “синия” клуб.

Днес словенецът бе представен пред медиите на официална пресконференция, в която коментира целите пред себе си и това, което е видял от отбора досега. 

"Надявам се да донеса титли, ред и дисциплина в клуба. Избягвам да употребявам клишета. Дошъл съм във велик клуб с велика история. Тук са работили велики треньори и велики футболисти. Разбирам каква голяма отговорност поемам с голям клуб като Левски.

Ще давам максимума от себе си. Ако футболистите правят това, което искам, съм сигурен, че ще имаме необходимите резултати.

Гледах някои срещи на Левски по телевизията и анализирах играта на тима с моите помощници. Има и позитивни, и отрицателни неща. Трябва да се анализира дали отборът е претрениран, а също така дали е тренирал прекалено малко.

На моменти играта на тима не е на нужното ниво. До първото полувреме във вчерашния двубой Левски беше по-прибран, а след това излезе прекалено напред. Трябва да има някакво равновесие”, коментира Стоянович.

“Всеки треньор има своята философия. Моята философия е такава, че трябва да печелим титли. Всички искаме да играем атрактивно. Трябва да сме много дисциплинирани на терена. Вчера видях дисциплина в някои моменти. Играчите трябва да знаят как да реагират във всяка ситуация. Футболистите трябва да са подготвени във всяка фаза от играта”, заяви новият треньор на “сините”.

“Трябва да се реагира на трансферния пазар. Не трябва да се чака до зимата. В клуба има само един ляв и десен краен бранител. В Левски има позиции, на които има само по един играч, а на други са повече. Нужен е баланс в отбора”, заяви наставникът.

Новият треньор на Левски призна, че ще поиска от клубното ръководство да бъде назначен нов спортен директор, който да бъде връзка между отбора и отговорните фактори в клуба. 

“Добре е да има спортен директор, който да бъде връзка между отбора и хората в клуба. Ще искам да има някой, с когото да мога да обсъждам и разговарям. Не знам как се нарича, но ще искам човек, който да е свързващо звено между нас и ръководството”, коментира Стоянович.

Всичко, което каза специалистът на първата си пресконференция днес, можете да научите от следващото видео:

Източник: Novsport

Последни новини