Състоянието на бивш треньор на ЦСКА остава критично

Състоянието на бивш треньор на ЦСКА остава критично

Novsport

23-08-2019, 18:16

Съпругата на един от най-успешните италиански треньори Луиджи Симони заяви, че бившият наставник на Интер (Милано) и на българския ЦСКА (София) остава в критично състояние след прекаран инфаркт.

Моника Фонтани, цитирана от вестник "Ла Провинция ди Кремона", заявява: "Искам да бъда пределно честна: Ситуацията остава много сложна".

80-годишният вече Симони ще остане завинаги в сърцата на феновете на Интер със спечелената Купа на УЕФА през 1998-а година. Като футболист той печели Купата на Италия с отбора на Наполи, а след това за малко играе в Ювентус.

Треньорската му кариера минава през много отбори, в това число Дженоа на два пъти, Кремонезе, Наполи, Пиаченца и Сиена в Серия А, както и българския ЦСКА в сезон 2001/2002. За кратко той работи и с бразилската звезда Роналдо, като тимът завършва на 2-о място в Серия А и бие на финала Лацио в турнира за Купата на УЕФА. Но следващият сезон не тръгва добре за него и те печелят едва пет от първите си 11 мача, което му коства уволнението.

По ирония на съдбата, уволнението му идва в същия ден, в който е награден с приза "Златната скамейка" за най-добър треньор на годината в Италия. За последно се занимаваше с третодивизионния Губио, които го ползваха като консултант. В момента той е приет в болницата в Пиза, където се грижат за живота му.

Източник: Novsport

Последни новини