Талеб Тауата разтрогна, свободен е за Левски

Талеб Тауата разтрогна, свободен е за Левски

Novsport

30-08-2019, 11:59

Желаният от Левски защитник Талеб Taуатa вече е свободен агент. Снощи 27-годишният израелски национал разтрогна договора си с Айнтрахт Франкфурт. От клуба от Бундеслигата потвърдиха за раздялата.

Левият бек имаше контракт с германците до края на сезона, но двете страни се споразумяха да го скъсат без финансови претенции. 

"Искаме да благодарим на Талеб за изминалите три години, които прекара при нас. Искаме да му пожелаем всичко най-добро в бъдеще, сега от него зависи къде ще продължи кариерата си", заяви спортният директор на Айнтрахт Фреди Бобич.

За три сезона в този тим Тауата изигра само 30 мача в Бундеслигата и общо 40 във всички турнири. След като Ади Хютер пое отбора, ролята на бека в състава стана незначителна. Затова и в края на подготовката Талеб е бил уведомен, че през настоящата кампания няма да бъде разчитано на него. В последните дни той не се готвеше с отбора.

В родината на играча Израел отново написаха, че Левски е сериозен кандидат за подписа му. Той обаче е желан и от местните Макаби Хайфа и Макаби Тел Авив. В началото на лятото Тауата бе обявил, че не му се завръща в родината, а след това агентите му разкриха, че са отхвърлили предложение от Белгия, но имат примамливи такива от Турция.

Появиха се и информации, че Петър Хубчев, който е бивш играч и треньор на дубъла на Айнтрахт, е разговарял с Талеб и го е поканил на „Герена".

Треньорът на сините иска да подсили тима с бранител. Опция пред него е и латвийският национал Виталис Максименко, който е собственост на Олимпия Любляна. Максименко освен като ляв бек може да действа и в центъра на защитата. Той призна, че е водил разговори с Левски, но все още не е получил конкретна оферта.

Източник: Novsport

Последни новини