Томаш: Берое е дразнител за доста отбори

Томаш: Берое е дразнител за доста отбори

Novsport

03-08-2018, 23:22

Старши треньорът на Берое Александър Томаш прие доста спокойно победата с 2:0 над Верея в 3-ия кръг на Първа лига. Наставникът дори по-скоро се концентрира върху забележките към играта на своите момчета, като заяви, че не могат винаги да разчитат на миг брилянтност от Мартин Камбуров.

Именно Камбуров вкара гола на успокоението за „зелените” след чудно изпълнение на пряк свободен удар в 65-ата минута.

„Мисля, че изцяло бяхме по-добрият отбор. 2:0 беше най-малкото, с което можеш да излезем. Аз искам още. Момчетата знаят, че могат повече. В крайна сметка показахме добри неща и с, и без топка. Аз обаче изисквам още. Трябва да поработим върху това, че създадохме доста положения, които не отбелязахме. Все пак трябва да поздравя момчетата, защото контролираха мача напълно”, коментира Томаш пред Diema Sport.

„По-големи от мен треньори казват, че когато създаваш положения е хубаво. Рано или късно ще започнем и да вкарваме. Трябва да искаме още във всеки мач. Момчетата могат, заслужават го, трябва да си повярват повече. Имаше разлика при нас, чисто тактически, спрямо предния мач. Получиха се хубави неща днес, трябва просто по-голяма увереност.”

„Важен е следващият мач, този вече е история. Знам много добре качествата на футболистите си. Когато и те самите повярват, ще стане и още по-добре. Ето например, днес трябваше много по-рано да затворим мача. Бяхме принудени да чакаме един футолист като Мартин Камбуров да изпълни брилянтен пряк свободен удар през второто полувреме. Това им казах на тях: не може да чакаме все Камбуров. Трябва да искаме повече. Има ситуации, които можем по-добре да си ги подадем. Ситуации, при които отборът да отбележи гол, а не някой да изпъкне. Ще си поговоря с футболистите, като минат 24 часа.”

„За мен отборът е най-важен и когато някой отбележи гол или направи ситуация, това ще е благодарение на колектива. Не трябва никой да иска изпъква за сметка на отбора. Там съм резервиран. Тези момчета, които подчинят играта си на отбора, ще изпъкват, убеден съм.”

„Доста в началото сме. Ние имаме много, много върху което да работим. Пътят е дълъг.”

„Всеки мач е със свой заряд. Днес играхме дерби на Стара Загора. Видяхте противникът как игра днес: 4-3-3, с висока преса и среден блок. Крайните им защитници също бяха много активни. Всички тези неща показват, че ние сме дразнител, при това за много отбори. Това ни показва, че сме на прав път, но и че трябва много да работим. Берое излиза във всеки мач за победа, без оглед на противника. Това е вън от съмнение. Знам, че съм перфекционист, че изисквам постоянно. Така трябва. Искам футбол, който създава положения, който когато загубиш топката, до третата-четвъртата секунда да си я върнеш пак”, допълни Томаш.

Източник: Novsport

Последни новини