Томаш избра кои ще участват в Битката за Тракия

Томаш избра кои ще участват в Битката за Тракия

Novsport

30-11-2018, 19:50

Утре (1 декември) „Берое“ гостува на „Ботев“ в мач от ХVII кръг на ППЛ. Срещата в кв. Коматево започва в 15:00 ч. и ще бъде ръководена от Георги Давидов от Велико Търново.

Вандерсон не попадна в групата на „зелените“ за двубоя заради травма, получена по време на последния шампионатен мач срещу „Верея“.

Ето групата на „зелените“ за мача:

Душан Перниш, Георги Аргилашки, Милен Желев, Камен Хаджиев, Георги Ангелов, Александър Василев, Мешка, Иван Бандаловски, Борислав Цонев, Драгош Фирцулеску, Рубен Бриджидо, Иван Минчев, Матеус Леони, Алекандър Цветков, Мартин Камбуров, Владимир Гаджев, Мартин Райнов и Алфредо.

Георги Давидов от Велико Търново е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Георги Дойнов от Велико Търново и Александър Атанасов от Варна, а четвърти съдия е Неделчо Гаджалов от Пловдив. Делегат на БФС е Валентин Чакъров от София, а Костадин Гергинов от София ще оцени работата на съдийството.

„Берое“ заема 4-та позиция с актив от 30 т., а домакините са 5-ти с 26 пункта. В последните си 5 шампионатни двубоя „Берое“ записа 3 победи, 1 равенство и 1 загуба, а „жълто-черните“ са с 3 победи и 2 загуби. Водещ голмайстор за сезона до този момент за „зелените“ е Мартин Камбуров с 10 попадения, а за противника са Стивън Петков и Тодор Неделев с по 5 гола.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Ботев“ 36 пъти, а победите на сметката на „канарчетата“ са 38. 26 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 131:157 в полза на „жълто-черните“. 49 са срещите в Пловдив, където „зелените“ имат 8 победи, „Ботев“ 29, а равенствата са 12. Най-честият резултат между двата тима е 1:1 (14 пъти), следван от 2:1 за „Ботев“ (10 пъти) и 3:0 за „Берое“ (8 пъти). В първия си мач от този сезон, който бе от 4 кръг „зелените“ победиха с 2:1.

Източник: Novsport

Последни новини