Томаш: Не мога да гарантирам, че ще имаме желаните резултати

Томаш: Не мога да гарантирам, че ще имаме желаните резултати

Novsport

04-02-2019, 09:15

Старши треньорът на Берое Александър Томаш направи обстоен анализ на приключилия лагер на тима в Турция. "Мисля, че като цяло сме надградили от миналата година. Игровия почерк го виждам, липсват ни само резултатите. Мисля обаче, че сме готови да надскачаме себе си през пролетта. Имаше интересни имена на проби, млади с бъдеще, но с ръководството преценихме, че на база на това, което се иска от нас, ще е по-добре да вземем готови, интегрирани играчи, които ще имат нужда от малък период на адаптация. Тези играчи, които бяха на проби и не останаха при нас, имаха качества, но щеше да им трябва период от минимум 6 месеца за адаптация. Затова взехме такова решение. Има и минуси, но дано е правилно", каза наставникът пред Дарик радио.

"Поставили сме си цел да надградим, да сме по-постоянни, да радваме хората, да напълним стадиона в Стара Загора. Това е футболен град, иска се тимът да е равен с грандовете. Аз съм реалист. Надявам се да надскочим себе си. Ще се опитаме да променим манталитета и ДНК-то на отбора. Това се прави с резултати. Ние сме стъпили на добра основа. Ман Сити и те са изградили всичко, но след две контри и падат. Трудно е понякога. Искам да сме ментално подготвени и когато казвам, че съм доволен от игровия стил и начин, много хора ще ми се смеят, но ние най-добре играхме в контрола-та, когато паднахме с 0:4 (б.а. - Нефтчи Баку). И аз като феновете искам в евротурнирите", добави младият наставник на заралии.

"Не мога да гарантирам, че ще имаме желаните резултати, за да завършим, където искаме, но съм убеден в едно, че и Лудогорец, и ЦСКА, и Левски ще се подобряват. Случващото се в България сочи, че футболът е жив, може да сме по-позитивни и трябва да сме по-толерантни. Очаквам добра футболна пролет, стига времето да позволи. Мени се времето в цял свят, но щом се променя то, защо да не се променим и ние в по-добро", каза Томаш.

Източник: Novsport

Последни новини