Тракия очаква новия си господар след Ботев - Берое

Тракия очаква новия си господар след Ботев - Берое

Novsport

07-04-2019, 07:55

 Берое приема Ботев Пловдив днес от 20 часа в Стара Загора в поредното издание на съперничеството, познато като Битката за Тракия. Двубоят е от програмата на втория плейофен кръг и ще бъде ръководена от рефера Ивайло Стоянов. Берое върви пети в класирането с 43 точки, докато пловдивчани са четвърти с три повече. В последния си мач заралии удържаха 0:0 срещу шампиона Лудогорец в Разград и дадоха знак за излизане от миникризата. Ботев също тръгна с равенството в плейофите - 1:1 с Левски на "Герена".

Статистиката в срещите между двата тима е в полза на гостите - 39 срещу 36 победи, а равенствата са 26. В Стара Загора обаче Берое е пълновластен господар с 28 победи, 14 равенства и само 9 загуби. Победата е много важна за момчетата на треньора Александър Томаш, тъй като ще се изравни по точки с Ботев. Томаш няма да разчита в този мач на наказания Александър Василев, а мястото му на левия бек ще заеме Матеус Леони, който кара втори сезон в Стара Загора.

Томаш се колебае също за Карлос Охене и Иван Минчев, но е възможно и двамата да започнат като резерви. Силната игра на Меледже в Разград му гарантира място сред титулярите. Зад вездесъщия нападател Мартин Камбуров ще действа Меска, но е възможно да бъде предпочетен и Охене.

До последно в състава на гостите под въпрос ще бъде нападателят Феребори Доре, както и левият бек Кардосо. Александър Тонев ще остане резерва в състава на Николай Киров, тъй като все още не е готов за толкова сгъстен цикъл.  Очакванията са за открита игра, тъй като и двата отбора разполагат с добри играчи в офанзивен план.

Източник: Novsport

Последни новини