Треньорът на Дунав: Тази точка е в чест на Орачев

Треньорът на Дунав: Тази точка е в чест на Орачев

Novsport

30-09-2018, 17:50

Временният наставник на Дунав Цветомир Младенов посвети точката в мача с Берое на Малин Орачев, който ръководи отбора до средата на този месец, но подаде оставка. Според младия специалист, именно на Орачев е заслугата отборът да изглежда по този начин. "Аз не съм имал разговор с никого, нормално е да се пишат някакви неща, аз лично нямам никаква информация. Не искам да коментирам новия наставник, ако кажа, че не искам да остана, ще излъжа. Аз тепърва започвам кариерата си, Първа лига е много високо ниво. Ако не рискуваш, няма смисъл да съществуваш."

"Накрая искам да благодаря на Малин Орачев, тази точка е в негова чест. Работи много, просто му липсваха резултати. Всичко е негово дело, в този труден момент благодаря само на моето семейство", заяви Младенов пред NOVA SPORT и анализира мача с Берое, споделяйки, че е сменил схемата за двубоя.

"Чак да съжалявам, че не взехме победата - не. Да, изживях емоционално мача, защото в тоя момент на Дунав му липсваше агресията и точките, но беше важно да се види агресия. Работихме през седмицата, променихме тактиката за мача. Никога Дунав не е играл в тази постройка и съм горд с момчетата, че въпреки нямаше как да влязат с две тренировки, те повярваха."

"Ако бяхме загубили, щях да поема цялата отговорност, защото съм сменил схемата. Но се справихме, второто полувреме можехме дори да обърнем мача. Не реализирахме, но това си ни е слабост, колебливи сме пред гола."

"Отдавам получения гол на неопитността. Светослав Ковачев е бъдещето на българския футбол и му казах, че е позитив тази негова грешка при гола им, защото съм сигурен, че няма да я допусне никога повече. Но си казахме нещата на почивката, бяхме много по-агресивни", сподели Младенов и разкри от какво точно е доволен.

"Аз лично съм доволен, не толкова от резултата, но отдаваме и факта, че Берое е силен отбор. Доволен съм от себераздаването на отбора, шапка им свалям. Те показаха, че са мъже", сподели още треньорът и разкри защо е сменил схемата.

"Имахме идея, че допускаме много голове, трябваше нещо да променим. Така си мислех, че е правилно и явно е било, щом не сме паднали. Идеята беше да затворим средата на терена, да запазим дисциплина и да организираме контри. И постепенните ни атаки бяха добри, с две тренировки сме на тази схема. Трудно е, но евала на целия отбор", сподели Младенов.

Източник: Novsport

Последни новини