Умарбаев: Искам да стана най-добрият в Първа лига

Умарбаев: Искам да стана най-добрият в Първа лига

Novsport

22-03-2018, 09:45

Един от най-конвертируемите футболисти на Локомотив Пловдив в момента - Парвизджон Умарбаев, даде пространно интервю за специализирания футболен сайт SidelineScouted.

Медията традиционно обръща внимание на талантливи играчи по цял свят, които не са навършили 23 години.

Роден в Худжанд - голям град в Таджикистан, Парвиз Умарбаев е привлечен в академията на руския Рубин Казан на 13-годишна възраст. Четири години по-късно халфът е изпратен под наем в Нефтехимик, а след това играе и за Истикьол.

През юли 2016 година прави решителна крачка в кариерата си, като преминава в Локомотив Пловдив. Той е забелязан от Илиан Илиев. Умарбаев притежава и руски паспорт, а в кариерата си има мачове за Русия на различни юношески нива.

"Работя усилено. Надявам се да привлека вниманието на клуб от руската Премиер лига, за да мога да премина там в бъдеще. Баща ми е бил футболист и от ранното си детство съм омагьосан от футбола. Нямах идол, но винаги ми харесваше играта на националния отбор на Бразилия. В близко бъдеще бих искал да стана един от най-добрите играчи в българското първенство, а след това да се преместя в някое от най-добрите европейски първенства.”

„Също така мечтая да стигна до голям международен форум с националния отбор на Таджикистан, футболът в България е по-силен от този в Таджикистан, но руската лига е по-добра", споделя Умарбаев.

Източник: Novsport

Последни новини