Уникална драма на "Герена"! Левски изпусна победата в 94-ата минута

Уникална драма на

Novsport

11-03-2018, 19:25

Левски се издъни срещу Етър на "Герена"! "Сините" стигнаха само до 1:1 срещу предпоследния в класирането. Безумна грешка на вратаря  Николай Кръстев позволи на гостите да поведат в резултата, а в 94-ата минута Филипе Насименто профука дузпа. Провалът на Левски идва само седмица преди вечното дерби с ЦСКА. Тимът на Делио Роси запазва третото място, но вече изостава с 10 точки от вечния съперник.

Левски бързо можеше да поведе в резултата. Още във 2-ата минута Паулиньо се възползва от грешка на гостите, остана сам срещу вратаря, но реши да подава към Кабрал. Холандецът обаче не успя да нанесе удар, тъй като Димо Атанасов се хвърли в краката му и чукна топката, която в крайна сметка са озова в ръцете на Христо Иванов.

По-малко от две минути след това  Паулиньо пусна извеждащ пас към Ривардиньо, който стреля в тялото на вратаря на Етър.

В 14-ата минута дойде и най-красивият момент в мача. Фигейредо центрира отляво и Насименто с ножичен удар изпрати топката над вратата.

Хитро изпълнен фаул от Жорди Гомес доведе до поредна опасност пред вратата на гостите в 31-ата минута. Испанецът не изчака сигнала на рефера и подаде към Фигейредо, който намери Насименто в наказателното поле. Последният обаче стреля покрай гредата.

Постепенно Етър изравни играта. "Виолетовите" дори можеха и да поведат. В 37-ата минута Иван Стоянов центрира, а Бадара надскочи Яблонски и стреля с глава. Топката се отби в напречната греда.

Второто полувреме започна с далечен удар на резервата Роман Прохазка и блестящо спасяване на Христо Иванов. 

Изненадващо Етър първи стигна до попадение. В 61 -ата минута гостите получиха подарък от вратаря на Левски Николай Кръстев, който след центриране на Румен Руменов изпуска топката и Желко Батрович отбеляза на празна врата - 0:1.

Левски натисна в търсене на изравнителен гол. В 66-ата минута Буш стреля опасно, но над вратата. След това центриране от корнер по чудо не завърши с попадение за домакините. Паулиньо отклони с глава, топката се удари в гърба на Ейолфсон, но излезе в аут.

Етър имаше своя шанс да приключи мача, но подаване на Батрович мина успоредно на голлинията и нямаше кой да го засече в опразнената врата.

В 72-ата минута Левски все пак успя да изравни. Серджиу Буш получи подаване от Паулиньо, първият му удар беше отразен от Христо Иванов, но при втория топката се озова в мрежата.

В оставащото до края време "сините" се настаниха в наказателното поле на съперника, който обаче се бранеше с успех...до 94-ата минута.

Тогава Паулиньо беше фаулиран от Георги Пашов и съдията посочи бялата точка. Филипе Насименто застана зад топката, но стреля покрай вратата за ужас на феновете на Левски.

Източник: Novsport

Последни новини