УНИКАЛНА ДРАМА! Славия надви Пирин с 3 гола след 90-та минута!

УНИКАЛНА ДРАМА! Славия надви Пирин с 3 гола след 90-та минута!

Novsport

13-04-2018, 22:01

Славия победи като гост Пирин (Благоевград) с 5:2. Успехът обаче не дойде никак лесно, тъй като до 90-ата минута резутлатът бе 2:2.

Срещата бе съпроводена и със сериозен скандал. Веднага след като Славия поведе с 2:1, старши треньорът на столичани Златомир Загорчич бе усцелен с бутилка вода, хвърлена от трибуните. Специалистът падна на земята и трябваше да му бъде оказана медицинска помощ, поради което мачът бе прекъснат за около 5 минути.

В 19-ата минута Славия по чудо не поведе. Галин Иванов засече от близко с глава центриране отдясно, но вратарят на Пирин изби от самата голлиния. В ответната атака домакините имаха претенции за дузпа, за игра с ръка в наказателното поле на Костадин Велков. Главният арбитър обаче не посочи бялата точка. В 23-ата минута обаче бе отсъден 11-метров наказателен удар в полза на „белите”, след като Манол Чапов фаулира в наказателното поле Цветелин Чунчуков. От бялата точка Ивайло Димитров бе безпогрешен за 0:1.

Малко след попадението Преслав Йорданов стреля от близко, но над напречната греда. Секунди по-късно опасен удар на Радослав Кирилов бе избит в корнер от Стергиакис. В ответната атака пък Галин Иванов изведе Чунчуков, който обаче прати топката до дясната греда, останал сам срещу вратаря.

Галин Иванов изведе сам срещу вратаря Иван Минчев, който прати топката в мрежата. Голът обаче бе отменен заради засада.

В 51-ата минута Драгомир Драганов отсъди дузпа и за Пирин, след съприкосновение между Стефан Велев и Преслав Йорданов. С изпълнението се нагърби Конър Хендерсън, който прати топката в средата за 1:1.

Радослав Кирилов малко по-късно можеше да направи пълен обрат. Хубавият му удар от границата на наказателното поле, обаче бе избит с една ръка от Стергиакис.

В 59-ата минута Славия възстанови аванса си. Галин Иванов направи чудесен пробив, завършил с мощна тупалка от дъгата пред наказателното поле. Топката пък влетя в горния десен ъгъл за 1:2.

Веднага след попадението се разиграха изключително грозни сцени. Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич бе уцелен с бутилка вода и се строполи на терена.

Заради инцидента, мачът бе прекъснат за около 5 минути, в което време се оказваше медицинска помощ на Загорчич. В крайна сметка, след като му поставиха капки за очи, Заги се изправи, а мачът продължи.

В 86-ата минута Пирин за втори път възстанови равенството. Кирилов подаде към Попев, който намери в  Боджадж. Последният от чиста позиция не остави шансове за Стегиакис - 2:2.

Буквално в последната секунда на редовното време, Славия отново излезе напред в резултата. След центриране от корнер, Андреа Христов засече с глава за 2:3.

Само 120 секунди по-късно Наско Милев се възползва от неразчетено върната топка към вратаря и сложи точка на спора с четвърто попадение.

Това обаче не беше всичко. В 5-ата минута на даденото продължение, Ивайло Димитров бе изведен сам срещу вратаря и за нападателя не бе проблем да се разпише за крайното 2:5.

Източник: Novsport

Последни новини