ФУТЗАЛ: Черно море привлече бразилски вратар

ФУТЗАЛ: Черно море привлече бразилски вратар

Novsport

12-12-2019, 18:50

Футзалният Черно море привлече в редиците си чужденец.

Той е бразилец и се казва Марсело Фаврето.

Кариоката ще носи екипа на Черно море до края на сезона в Национална лига футзал.

Фаврето е на 31 години.

Той бе официално представен днес пред медиите, като на пресконференцията присъстваха още състезателите на тима Боги и Бойчо Мареви, редом с новия изпълнителен директор в клуба Георги Дамбов и с шефа на НФК Иван Михайлов.

Ето какво споделиха те:

Марсело Фаврето: "По време на престоя си в Италия състезателят на Черно море Бойчо Марев се свърза с мен.  Той ми разказа много за града и отбора. Всичко, което зная за Черно море, е от Бойчо Марев. Играх 6 месеца в Италия в тима на Чита ди Местре. Тренирал съм голям футбол в подрастващите формации на Гремио".

Георги Дамбов, изпълнителен директор: "Горд съм, че съм част от екипа на Черно море. Ще работя с професионалисти. Вървим по правилния път. Имаме ясен план за развитието не само на нашия отбор, но и на спорта футзал в България".

Бойчо Марев: "Фаврето е първият чужденец вратар във футзала у нас. Има италиански паспорт. Ще помогне за развитието на този спорт у нас. Благодаря на медиите, че отразявате нашия спорт. Имаме нужда от това. Футзалът трябва да се популяризира, за да се развива".

Боги Марев: "В България няма такъв човек, който да научи и останалите. Затова се спряхме точно на този вратар.  Очакваме да предаде своя опит. Иначе след време ще настъпи криза у нас на вратарския пост. Постът с вратарите във футзала е по-специфичен. Марсело ще помага на вратарите и на тези в националния отбор. Договорът му е до края на първенството. Ще го запознаем с бразилеца във футболния Черно море Родриго".

Боги Марев, който е и национален селекционер, потвърди, че вече са насрочени контроли с Малта за представителния ни тим. те ще се играят на 17 и 18 януари. В края на януари Варна ще е домакин на евроквалификационната ни група, в която сме с Албания, Андора и Сан Марино.

Иван Михайлов, шеф на НФК на Черно море: "Ще подкрепяме футзалния Черно море. Възнамеряваме в някои от следващите домакинства на тима да покажем нашата хореография по време на домакинствата ни на "Тича"  

Източник: Novsport

Последни новини