Херо готви дефанзивна тактика за Милан

Херо готви дефанзивна тактика за Милан

Novsport

12-02-2018, 07:30

 Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров готви дефанзивна тактика за двубоя с Милан от първия 1/1б-финал за Лига Европа. Целта пред Херо ще е тимът му да вземе добър турнирен резултат, който да му остави шансове за реванша с италианския гранд.

Лудогорец приема росонерите в четвъртък, 15 февруари, от 20:00 часа, а вторият двубой е седмица по-късно - на 22 февруари, от 22:05.

Най-важната задача пред разградчани ще е да не допуснат гол в мрежата си. Те ще се стремят продължително да владеят топката, но да не се хвърлят в масирани атаки. По-скоро ще дебнат за контри, при които да използват бързината на фланговите си играчи. Димитров вече показа през есента, че отборът му може да е като хамелеон.

В двубоите от груповата фаза на Лига Европа Херо използва няколко тактически схеми. Веднъж игра с трима централни защитници, а в повечето случаи излизаше на терена без типичен централен нападател, ползвайки "фалшива деветка".

Най-големите притеснения на треньора са свързани с това как ще се справи защитата в отсъствието на Натанаел. Бразилецът е наказан за първия сблъсък. В неговата зона ще бъде ползван Лукас Саша. Универсалният футболист има официални мачове вдясно на отбраната, но по време на контролите бе налаган вляво. И двата двубоя с миланския гранд ще пропусне Клаудиу Кешерю, който е лишен от състезателни права за две срещи в евротурнирите. Очаква се дебют да направи полският таран Якуб Швиерчок. Централният нападател бе привлечен от Заглембе Любин (16 гола в 21 шампионатни мача през есента), като за правата му бяха платени около 1 милион евро. Швиерчок вкара 4 попадения в 4 контроли в Турция.

Източник: Novsport

Последни новини