Христо Златински: Избрах Ботев Враца заради Валери Божинов

Христо Златински: Избрах Ботев Враца заради Валери Божинов

Novsport

28-07-2019, 08:15

Опитният полузащитник Христо Златински без съмнение е едно от класните летни попълнения в редиците на Ботев Враца. 34-годишният футболист беше част от първите два мача за врачани през новия сезон, в които отборът заложи само на един чужденец (в лицето на черногореца Милан Вушурович).

Преди да парафира под връх Вола, Златински поддържаше форма със своя любим Локомотив Пд. Оттам обаче така и не дойде оферта, а халфът имаше повече от основателна причина да избере Ботев Враца.

„Основната причина да избера Ботев Враца? Валери Божинов. С него се знаем доста, в националния отбор сме били в една стая. Той ми помогна изборът да бъде по-лесен. Каза ми, че има добър отбор тук и солиден колектив. За мен е най-важно да се чувствам уважаван в един отбор”, коментира Златински пред DIEMA SPORT.

„Тръгнахме 50:50 – започнахме със загуба, а после постигнахме победа, която ще ни даде самочувствие за предстоящите срещи. Физическата подготовка ни помага да бъдем по-свежи към края на мачовете. Всяко начало на едно първенство е трудно. Независимо дали подготовката е лека или тежка, стартът на новия сезон е труден.”

„Определено Сашо Ангелов много ни тормози на тренировките. Той е един истински диктатор. Контролира ни по диктаторски. Тежки тренировки всеки ден, изпотяване доста… Сигурен съм, че в по-късен етап това ще ни помогне много.”

„Мисля, че като имена имаме добри футболисти. Дано се сработим добре и да се борим за първата шестица”, добави опитният играч.

Златински прекара доста дълго време в първенството на Румъния, където със силни игри успя да достигне дори до гранда ФКСБ (доскоро по-известен като Стяуа). Там обаче късметът не беше на страната на българина.

„Доста трудно начало имах в Стяуа. Когато отидох, не бях добре подготвен. Имах лека мускулна контузия, а после в първата зимна контрола получих комоцио, което ме изкара от игра за месец. Тогава решихме двете страни да се разделим по взаимно съгласие. Никога не съм имал конфликт със собственика Джиджи Бекали. Основното беше, че плейофите почваха, а аз трябваше да отсъствам един месец.”

„Когато играех в Лудогорец, мисля, че имахме един много, много силен отбор. Най-силният в България, така да го кажа. Създадохме чудесна връзка между българи и чужденци, което беше основата за успехите. Определено Лудогорец в момента е над нивото на Левски и ЦСКА. Трудно начало за ЦСКА, Левски добре тръгнаха. Надявам се да опитат да достигнат нивото на Лудогорец, за да е по-интересно първенството.”

„Аз съм си локомотивец. Винаги съм готов да играя за Локомотив Пд. Не знам какво стана там. Тренирах една седмица, след което ми беше казано повече да не идвам. Бях там само за да поддържам форма. Не съм сърдит на никого. Треньорът затова е там – за да взима решения.”

„При нас ще бъде предимството, те ще бъдат уморени след мача срещу Спартак Търнава от Лига Европа в четвъртък. Вероятно ще има и ротации в състава им. Надявам се да ги изненадаме, но ще бъде трудно. Локомотив Пд са един много добър отбор, със силни футболисти, боеспособен тим. Няма лесен мач в нашето първенство”, добави Златински.

Източник: Novsport

Последни новини