Христо Иванов и Чавдар Ивайлов: Вярваме в нашите възможности срещу Лудогорец

Христо Иванов и Чавдар Ивайлов: Вярваме в нашите възможности срещу Лудогорец

Novsport

16-03-2018, 16:27

 На пресконференцията преди мача на „Етър” с „Лудогорец” присъстваха двама от играчите на „виолетовите” – опитният вратар Христо Иванов и младежкият национал Чавдар Ивайлов. И двамата гарантираха, че „Етър” ще даде всичко от себе си в мача срещу шампиона и ще се опита да измъкне максимума от срещата.

Христо Иванов:

„И в двата мача с ЦСКА и „Левски” играхме на високо ниво и в определени моменти само лисата на късмет ни лиши от повече точки. Очаквам и в неделя отборът ни да се представи на същото ниво, защото вътрешно в себе си знаем, че „Лудогорец” е най-добрият отбор в България, но всичко свършва дотам. Вярваме в нашите си възможности, знаем, че можем да се надиграваме и да постигнем положителен резултат. Той ще ни даде нужното самочувствие за следващата фаза.

Доста пъти съм играл срещу „Лудогорец”, всички ги познават, но съм сигурен, че можем в определени моменти да ги накараме да се съобразяват с нас. Без себераздаване по последка капка пот няма да стане. Ние в момента имаме колектив, раздаваме се и това е едно от силните ни качества към момента.

Шансовете ни за следващата фаза са не само да се спасим, а и за нещо повече. Аз съм сто процента убеден, че „Етър” няма да изпадне. Знам го от отношението ни към всеки един тренировъчен ден и към мачовете. Никой от нас не смята, че ще изпаднем. И в София, и в други мачове ни липсваше шанс. Да, срещу „Левски” имахме такъв, но пък си го заслужихме. Ако продължаваме в същия дух, ще имаме доста добри резултати.”

Чавдар Ивайлов:

„Срещу ЦСКА ни липсваше късмет, срещу „Левски” ни покри, но играхме равностойно срещу двата отбора. Сигурен съм, че ще го направим и срещу „Лудогорец” и ще се опитаме да измъкнем максимума от срещата. Настроението е добре, готвим се тактически за мача и ще се опитаме да ги изненадаме. Борим се докрая, помагаме си взаимно. В „Етър” се чувствам добре, започвам да придобивам нужния опит, защото аз съм млад футболист. Работя с хора, които имат богат опит в Първа лига, с Красимир Балъков, който всички знаем кой е и ни помага доста на нас, младите.

За мен Първа лига е едно стъпало към европейския футбол. Живот и здраве, дано някой ден ми се сбъдне мечтата. А тя е да играя един ден в италианското първенство.

Минал съм през всички национални гарнитури от юношеските до младежките. В младежкия национален тим започнахме леко колебливо, но започнахме да се подобряваме. Пред нас целта е да се класираме на европейско първенство и мисля, че ще я постигнем. В понеделник заминаваме на лагер в Стара Загора, където ще се готвим за квалификацията със Словения, която е на 29 март.”

Източник: Novsport

Последни новини