Хубчев: Трябват ми 5-6 класни чужденци, но и на 4-ма ще съм доволен

Хубчев: Трябват ми 5-6 класни чужденци, но и на 4-ма ще съм доволен

Novsport

30-05-2019, 13:43

Новият наставник на Левски Петър Хубчев обяви на днешната си пресконференция, че иска 5-6 много класни чужденци, но ще е доволен и на трима-четирима. Специалистът е категоричен, че няма да има “хахо-хихи” в отбора, нито на тренировка, нито извън терена. Той очаква сериозно отношение от футболистите във всеки аспект.

Също така Хубчев разясни визията си за развитие на първия отбор и благодари на бившия наставник Георги Тодоров, като дори пусна шега. “Като гледам как се развиват от време на време нещата, той да бъде готов”, каза новият старши треньор на сините.

“Като всеки човек, и ние сме нормални хора. Спазваме принципи. Ако приемем, че феновете са много критични - понякога имат право, понякога - не. Така или иначе трябва да се вслушваме в тях. Ако 50% не ни приемат и харесват, а останалите ни харесват, трябва да направим така, че да накараме повечето да ни харесат. Има и такива, които никога няма да ни заобичат, каквото и да направим. Просто трябва да се примирим с това нещо и да си вършим работата, докато ръководството прецени, че сме полезни”, каза Хубчев, след което продължи по темата със селекцията.

“Селекцията е отворен процес. Това ръководство ми каза как вижда отбора. Аз го приех напълно. Според мен трябва да има 5-6, ако са трима-четирима пак ще е добре, много класни чужденци - с поведение в личния живот, храна, отношение, поведение на обществени места. Ако успеем да намерим такива хора, около тях трябва да вкараме юноши. Благодарен съм на Гошо Тодоров, който вкара такива момчета. За краткото време юношите показаха, че имат място в този отбор.

Първо ще погледнем в школата. Имаме малко по-различно мнение от препоръчаните футболисти. Но като цяло стратегията е такава. Дай Боже да намерим истинските момчета. За мен са важни не само футболните качества. Хахо-хихи няма да има в отбора, искам сериозно отношение. За мен това е много важно.

Но няма да чуете и едно име от набелязаните. Не защото сме криваци и темерути, а според мен е правилно да се прави така. В трансферния период колкото по-голяма е тайната, толкова по-добре. Трябва да направим силен отбор, а не играта да зависи от един или двама човека. 

Имахме разговор с някои момчета, които сме избрали. Много е трудно да убедим някой да дойде в България, но ще се опитаме да го направим. Запознат съм с това, което получават в сегашните си отбори и не е възможно да ги докарам. Някои от националите същи бих взел в Левски, но и това е невъзможно, а причините са същите. Аз лично бих докарал трима-четирима човека, но не е възможно.

Постовете, на които искаме да се подсилим, са много. Даже не се сещам пост, за който не бихме взели футболист. Целта е да има конкуренция. Тръгнали сме с ясната цел към Левски. Клубът е в оздравителен процес, който е много сериозен и няма да свърши до края на годината. Не разполагаме с неограничени ресурси, но съм доволен от бюджета, който ми е предложен.

Ако ни дадат две-три години, окей, супер. Но ми е пределно ясно, че такова време нямам. Ръководството ми каза, че няма да се търсят бързи резултати, но им казах, че не им вярвам. А и не искам такова време. 

Искам много по-стегнато и професионално отношение на мачовете и тренировките. Да сме много по-заедно. Искам да убедим хората, че трябва да се връщат назад, да атакуват много повече напред. Но това е въпрос на разговори. Не съм привърженик на даден мач или два-три мача, а на резултати. Научил съм от голям треньор в Германия, че даден футболист е успял, ако поддържа високо ниво две-три години. Вие много бързо ги правите звезди.

Доведете ми един треньор, който да каже, че не иска шампионска титла”, добави Хубчев.

Източник: Novsport

Последни новини