Цветомир Младенов: Всеки, който обича Дунав, трябва да помогне

Цветомир Младенов: Всеки, който обича Дунав, трябва да помогне

Novsport

28-09-2018, 23:24

Наставникът на ФК “Дунав” Цветомир Младенов говори пред медиите преди срещата от 10-ия кръг на Първа професионална лига срещу “Берое”. “Драконите” приемат старозагорци в неделя, 30 септември от 15.00 часа на Градския стадион в Русе.

„Очакваме да спечелим точки, това е най-важно в момента за „Дунав“. С оглед на изминалите два мача – за първенството срещу „Верея“ и за Купата на България срещу „Локомотив“ (Горна Оряховица), не бяхме чак толкова позитивни в играта и в други аспекти, но си мисля, че имаме шансове срещу „Берое“. Съперникът ни определено е силен отбор с добър треньор и добри играчи. Надявам се да покажем желание, мотивация и агресия и на тази основа да спечелим точки.“, започна специалистът.

„С „Локомотив“ (Горна Оряховица) се получи зрелищен, натоварващ психологически мач. Предприехме някакъв риск с играчи, които имат по-малко игрова практика, но пък трябваше да им дадем шанс да покажат качествата си. Самият мач не беше много хубав, нямаше много положения. Самата победа по този начин, по този сценарий сплотява отбора. Това е най-позитивното нещо от този мач за мен. Ще бъдем много по-сплотени за мача с „Берое“, добави Младенов.

Той обясни, че освен Глаусио Силва, който е с контузия, всички останали футболисти са здрави и ще може да разчита на тях за предстоящия двубой.

По повод на жребия за 1/8 финала за Купата на България Младенов коментира, че до този мач има време: „Съвсем нормален жребий. Имаме си своите шансове, а и все пак сме и домакини. „Локомотив“ (Пловдив) са хит в първенството с оглед резултати им дотук, но са преодолим отбор. Все пак не трябва да гледаме толкова напред във времето. Мачът е далеч.“

„Настроението в съблекалнята е много добро. Нямаме някакви катаклизми. Стараем се да подобрим резултатите. Аз се опитвам да си върша работата. В момента най-важен е „Дунав“. И всеки един трябва да помогне. Нещата видимо не са добре и просто нагнетяването на обстановката отстрани не е добре за отбора. Всеки, който обича отбора, трябва да даде своята подкрепа. Ще кажа още веднъж, най-важно е „Дунав“ да излезе от това състояние и са печели точки в следващите мачове“, каза още наставникът на „драконите“.

„Не съм тук, за да преча, а да помогна на „Дунав“. Поел съм ангажимент да помогна с каквото мога. И това го правя с голямо желание. За мен е важното и футболистите да играят мотивирано“, завърши Цветомир Младенов.

Източник: Novsport

Последни новини