ЦСКА - Ботев Пд 0:0

ЦСКА - Ботев Пд 0:0

Novsport

16-12-2018, 18:01

Мачът ЦСКА - Ботев Пд от 20-ия кръг на Първа лига е под въпрос. Дербито е предвидено да започне в 17,30 ч. Теренът на ст. "Българска армия" обаче е покрит със сняг. От часове над София не спира да вали.

Това принуди феновете да грабнат лопати и да се включат в почистването на игрището, за да се състои срещата. В интернет се появи призив към запалянковците. "Който може да тръгва към "Армиата", теренът трябва да се изчисти ако искате да има мач", гласи той.

Окончателното решение дали срещата ще се проведе е на рефера Драгомир Драганов. Тепърва предстои той да се запознае с обстановката в Борисовата градина и да прецени дали условията позволяват да се играе.

Съдийският наблюдател на срещата Ичко Лозев е катогоричен, че мач не трябва да има. 

“Мисля, че тук спокойно можем да открием ски сезона. Моето мнение е, че на 99,99% мач няма да има, тъй като не може да се почисти. 50 човека и два трактора правят каквото могат, но ще е почти невъзможно. Мнението и на двата отбора е да не се играе днес. По регламент двубоят се отлага за 24 часа, но ако е същото положението е спорно дали ще може да се осигурят условията. И от двата отбора има по десетима чужденци, които са с билети да пътуват утре, така че ако ще се играе двата тима ще са с резервите. Спортно-технческата комисия към БФС може да отложи срещата за по-късна дата”, каза Лозев пред "Спортал".

Около час преди обявения начален час - 17:30, продължава усилената работа по почистване на стадион „Българска армия“ за мача между ЦСКА и Ботев Пловдив. Близо 50 човека се стараят всячески да почисти стадиона.

В случай, че двубоят не се играе днес, по правилник трябва да се насрочи за 24 часа по-късно (т.е. понеделник, 17 декември, от 17:30 часа) на същия стадион. Ако се стигне до повторно отлагане, вече думата ще има Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз, която ще определи дата и час.

Последната информация е, че двубоят може да започне с до час закъснение. Това съобщава "Спортал", позовавайки се на длъжностни лица. Това е съгласувано и с телевизията, която има права за излъчване на първенството. В момента около 100 човека чистят тревното покритие.

"Нещата не се получават. Домакините полагат неимоверни усилия, но здравето на футболистите е най-важно. Отлагаме началото с половин час  и след това ще вземем крайно решение", коментира главният съдия Драгомир Драганов.

В 18:00 ч. все още няма решение. Очаква се всеки момент такова да бъде взето и оповестено.

"Двубоят ще започне в 19:00 ч. Природа е. Ако в този час условията не позволяват, той ще бъде отложен", заяви Драгомир Драганов малко след 18 ч.

Въпреки че двубоят е под сериозна въпросителна, вече станаха ясни стартовите състави на двата отбора:

Източник: Novsport

Последни новини