ЦСКА и Берое ще се надлъгват в Стара Загора

ЦСКА и Берое ще се надлъгват в Стара Загора

Novsport

29-09-2019, 07:40

Берое посреща ЦСКА днес от 20:30 часа в двубой с доста висок залог и за двата отбора.

Заралии имат 3 загуби в последните си 4 шампионатни мача и напрежението върху треньора Александър Томаш се покачи значително.

Армейците пък са задължени да спечелят, за да не изостават още повече в битката за титлата.

Няма съмнение, че сблъсъкът ще е "на литър кръв и метър кожа".

Ако ЦСКА победи, това може да доведе до катаклизъм под Аязмото. От клуба засега отричат, че се готви смяна на Томаш, но търпението не е безкрайно. Берое започна много обещаващо сезона, като нанесе и тежка загуба на Левски насред „Герена" с 3:1. Вместо да яхнат вълната обаче, заралии са напът да потънат.

ЦСКА пък за първи път през сезона започна да трупа инерция. Червените са в серия от 3 поредни успеха без допуснат гол - над Ботев Пд (1:0), Царско село (3:0) и Локо ГО (3:0). Днес ще е вторият по-сериозен изпит след победата в Коматево. Берое е един от най-удобните опоненти на ЦСКА в исторически план, но дали тенденцията ще продължи и днес?

Люпко Петрович сякаш започна и да напипва стартовия състав. Той планира да заложи на същите 11 от успехите над Ботев Пд и Царско село. Реално няма и сериозни причини да прави промени. Донякъде дискусионно е само присъствието на Отабор сред титулярите. Поне на този етап обаче може да се направи извод, че Петрович харесва английското крило и пак ще му гласува доверие.

На обратния полюс е португалският бранител Нуно Томаш. "Тема Спорт" разбра, че той е извън групата за двубоя с Берое, наред с Бодуров, все още неподготвения Томи Юрич, десния бек Стойчо Атанасов и крилото Митко Митков. Единственият контузен пък е Енрике, за когото вече стана ясно, че може да пропусне всички мачове до края на годината.

Конкретно в случая с Нуно Томаш пък е налице отчетлива тенденция. Той не е играл от реванша със Заря на 15 август (1:1) в Лига Европа и по всичко изглежда, че е загубил доверието на Петрович. Показателно е, че Люпко предпочита да има на разположение Гълъбов, който е с доста по-малко практика от Томаш този сезон.

Както вече съобщихме, австралийският таран Юрич, привлечен точно преди месец, все още не е в необходимата кондиция и не попадна в групата. Очертава се той да пропусне и мача с Витоша на 5 октомври и да дебютира в контролата с Пирин Благоевград в паузата за националите.

В Берое пък единственият футболист, който е с травма, е крилото Педро Еуженио. Той пропусна двубоите с Локо Пд (0:3) и Поморие за купата (2:0). През седмицата португалецът не тренираше на пълни обороти и не попадна в групата. Така по фланговете на Берое ще атакуват Вандерсон отдясно и Бригидо отляво. Зад нападателя се очаква да действа Иван Минчев.

Пред треньора Александър Томаш има две сериозни дилеми - кой да е партньор на Алкан в центъра на защитата и кой да започне на върха на нападението. В последния кръг при 0:3 от Локо в сърцето на ариергарда бяха Алкан и Ангелов.

За купата на терена излязоха Алкан и Генев. И по-скоро Томаш ще се довери на втората двойка. За централен нападател се избира между Камбуров и швейцареца Йосипович, който се оказа приятната изненада в селекцията на Берое. По-вероятно все пак изглежда Томаш да се довери на опита на Императора.

Заралии ще разчитат на по-балансиран подход в началото на срещата - нито ще се хвърлят сляпо в атаки, нито ще приемат играта в своята половина. Очаква се мачът да е по-скоро на надлъгване, отколкото на надиграване. И двата отбора ще изберат по-предпазливи стратегии.

Срещата от 20:30 часа е пряко в ефира на Диема спорт, а по традиция Novsport.com ще я проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти. 

Източник: Novsport

Последни новини