ЦСКА и Божинов свалиха Левски от върха

ЦСКА и Божинов свалиха Левски от върха

Novsport

22-09-2018, 21:50

ЦСКА се завърна на първото място във временното класиране на Първа лига. "Армейците" се наложиха с 2:0 като гости на Ботев (Враца) и по този начин се изравниха по точки с Левски. Заради по-добрата си голова разлика обаче, воденият от Нестор Ел Маестро тим оглавява подреждането. Тъй като на стадион "Христо Ботев" във Враца няма осветление, двубоят се игра в Монтана.

Срещата започна с натиск на гостите и това даде резутлат в 14-ата минута. Кирил Десподов стреля директно от фаул под стената, топката срещна гредата, след което удари Валери Божинов и влетя в мрежата за 0:1.

120 секунди по-късно Йордан Апостолов стреля от дистанция, но встрани от вратата.

В 18-ата минтуа Петър Атанасов прати топката в мрежата на Черниаускас, но след като вече бе прозвучал сигнал за засада.

Секунди след това ЦСКА направи сериозен пропуск. Десподов излезе сам срещу вратаря и стреля по диагонала, но до дясната греда.

В 28-ата минута Али Соу засече с глава центриране в наказателното поле, но право в ръцете на вратаря. Домакините отговориха 3 минути по-късно. Страховит удар на Йордан Апостолов от дистанция, обаче бе избит от Черниаускас в корнер.

В 38-ата минута ЦСКА удвои аванса си. Али Соу бе изведен от Едвин Джеси сам срещу вратаря и без проблеми прати топката в мрежата за 0:2.

В края на полувремето Атанас Фиданин получи контузия и бе принудително заменен от Валери Домовчийски.

В началото на втората част Кирил Десподов стреля над вратата от фаул. Далечен удар на Валери Божинов пък бе уловен без проблеми от Черниаускас.

В 53-ата минута главният съдия Валентин Железов отсъди дузпа за Ботев (Вр), след като Чорбаджийски фаулира в наказателното поле Петър Атанасов. Изстрелът от бялата точка на Валери Божинов, обаче срещна лявата греда. По този начин звездата на врачани окончателно се превърна в антигерой за своя отбор в този мач.

В 63-ата минута Валери Божинов стреля атрактивно със задна ножица, но топката рикошира в защитник на ЦСКА и излезе в корнер.

В 72-ата минута Валери Домовчийски нацели напречната греда от 2 метра на празна врата. В ситуацията обаче бе маркирана засада.

Четвърт час преди края Ботев (Вр) по чудо не отбеляза гол. Ненов нахлу в наказателното поле и пусна остро, успоредно на голлинията. Александър Дюлгеров в опита си да изчисти бе на път да прати топката в собствената си врата, но Черниаускас я закова на голлинията.

В заключителните минути мощен изстрел на Тиаго бе избит от Костов в корнер.

Източник: Novsport

Последни новини